Районен съд – Варна осъди 27-годишен за извършена кражба в

...
Районен съд – Варна осъди 27-годишен за извършена кражба в
Коментари Харесай

Варненец се притече за помощ на болен и го обра, осъдиха го

Районен съд – Варна осъди 27-годишен за осъществена кражба в квартал „ Владиславово “, оповестяват от правосъдната институция.

Мъжът беше наказан на „ пробация “ за период от 6 месеца, при двете наложителни ограничения - срещи с пробационен чиновник и регистрация по сегашен адрес с честота 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение.

Подсъдимият бе приет за отговорен в осъществяването на кражба на мъжка чанта с персонални документи и пари на 13 юли 2017 година. Деянието е осъществено по обяд, в открити тревни площи сред блокове в квартала. Тогава подсъдимият забелязал приседнал непосредствено на бордюра мъж с пазарска торба до себе си, който очевидно не изглеждал добре здравословно. Той го доближил, попитал го по какъв начин е и му дал вода за ободряване в жегата. След няколко минути подсъдимият оказал помощ на потърпевшия да се изправи като вдигайки го под мишниците откачил презрамката на кожената му чантичка и я взел. Потърпевшият извикал след него с молба да спре и да му я върне, само че това не се случило и бил подаден сигнал в полицията. Наличната сума от 50 лв. в чантичката подсъдимият незабавно похарчил, а останалите движимости - персонални документи, здравноосигурителна брошура и дебитна карта, отнесъл в дома си, а след това при установяването на кражбата били върнати на притежателя им.

27-годишният мъж е неосъждан. Към момента на сключване на съглашението имуществените вреди са напълно възобновени. Направените по делото разходи се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР