Районен съд – Варна наложи мярка за неотклонение на непълнолетен,

...
Районен съд – Варна наложи мярка за неотклонение на непълнолетен,
Коментари Харесай

Съдът наказа 16-годишен от Варненско, отнел със сила чужд мобилен телефон

 Районен съд – Варна наложи мярка за неотклонение на малолетен, притеглен като обвинен за обир на мобилен телефон, оповестиха от пресслужбата на институцията. 

Съдът не почете импортираното искане на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ във връзка с 16-годишен малолетен юноша, притеглен като обвинен за осъществен с приложимост на мощ обир на мобилен телефон. Деянието е осъществено на 5 май т.год. в Белослав, като  плануваното в закона наказване за сходно посягане е отнемане от независимост до 5 години.

16-годишният юноша е с чисто правосъдно минало,  само че се води на доклад към Детска педагогическа стая и има голям брой престъпни регистрации за обири и владеене на опиати. Налагани са му и възпитателни ограничения по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.

От събраните досега доказателствата по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за съпричастност към действието, както и че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши  закононарушение. Съдът откри, че действието не съставлява извънреден случай по смисъла на член 386, алинея 2 Наказателно-процесуален кодекс, заради което наложи на 16-годишния обвинен мярка за неотклонение - " Надзор на контрольор при Детска педагогическа стая “.

Определението по наложената мярка за неотклонение предстои на обжалване в 3-дневен период пред Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР