Районен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Районен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Постоянен арест за Личкана, пребил водач и водачка

Районен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража за обвинения Ангел Личканов.

Той е притеглен като обвинен по три закононарушения.

Подземният необут от 90-те в Пловдив ще дава отговор за това, че на 25.06.2023 година е развалил рейс Темса Сафари – закононарушение по член 216, алинея 1 от Наказателния кодекс.

56-годишният Личканов е притеглен като обвинен и за това, че на 25.06.2023 година в Пловдив по хулигански подбуди е предизвикал на 54-годишния лидер на рейса лека телесна щета, довела до разстройство на здравето – закононарушение по член 131, ал.1, т.12 вр. чл.130, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 25 юни 2023 година в Пловдив, в интервала сред 21 и 22 ч., в пътния сектор сред спирката на Централна жп гара в посока към бул. „ Хаджи Димитър “ се движел рейс, употребен за транспорт на служащи.

В него се намирал единствено лидерът му – 54-годишен мъж.

На сектор на пътя, където имало ремонт и придвижването се осъществявало единствено в едното платно, бил спрял лек автомобил Мерцедес.

Близо до него се намирали двама мъже, които разговаряли.

Единият от тях бил Личкана, който карал лекия автомобил.

Паркираната кола пречела на придвижването и не разрешавала на лидера на рейса да премине.

На два пъти той подал звуков сигнал с клаксона.

Личканов преместил автомобила, само че дистанцията било незадоволително.

Той се доближил към рейса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с паве лидера, само че не съумял да го уцели.

След това взел микрофона от рейса и блъснал водача в слепоочието.

Установено е, че стъклата от счупения прозорец са предизвикали порезни рани по ръцете и тялото на лидера.

Той е осъждан за трафик на опиати и нанасяне на телесни повреди.

Припомняме, че предходната седмица 23-годишна лидерка подаде сигнал в прокуратурата, че е измъчвана от Личканов на кръстовище в Пловдив. По сигнала също е формирано произвеждане в Пето районно управление (на МВР).

За трите действия, за които е притеглен в качеството на обвинен А.Х.Л. се планува наказване  „ отнемане от независимост “.

В претекстовете си съдът уточни, че макар началния стадий на следствието са събрани задоволително доказателства в двете обединени досъдебни производства, а точно: свидетелски показания, протоколи за различаване, огледи на местопроизшествията, признати по делото медицински експертизи и други, които доказателства обосновават в задоволителна степен извода за съпричастност на Личканов в закононарушенията, за които са му повдигнати обвинявания.

Съдът откри, че не съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото има непрекъснат адрес и работи, само че реши, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, в случай че по отношение на него бъде взета по-лека мярка за неотклонение.

Аргументиран от метода и механизма на осъществяване на съответните закононарушения от обвинения и с оглед предишни негови осъждания, с влезнали в действие присъди, както и поради това, че наложените му до този миг санкции, в това число ефикасна присъда на „ отнемане от независимост “ от 2022 година  не са изиграли своята превантивна и поправителна роля, съдът реши, че най-адекватна мярка за неотклонение е вземането на най-тежката такава, а точно „ задържане под стража “.

Мярката може да се апелира пред Окръжен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР