Районен съд – Дупница наложи наказание лишаване от свобода“ за

...
Районен съд – Дупница наложи наказание лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

РС – Дупница  наложи наказание „лишаване от свобода“ за работник, присвоил  пари от барчето  на затвора в Бобов дол 

Районен съд – Дупница наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца, при първичен „ непоколебим “ режим на обвиняем за длъжностно заграбване. Съдът, под председателството на арбитър Ели Скоклева, в състав с двама правосъдни заседатели утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната. Имуществените вреди, в размер на над 6 хиляди лева са възобновени напълно.
Подсъдимият Димитър И. / на 52 година, от гр. Дупница, осъждан / се признава за отговорен в това, че за интервала от 03. 01. 2019 година до 04. 07. 2019 година в пандиза в гр. Бобов дол, в качеството му на длъжностно лице, като „ Търговски служащ “ в „ Служебно барче “ към Затвор - Бобов дол, е присвоил непознати пари в размер на 3 378, 45 лева, които не е отчел в касата на предприятието, само че за които е издал касови бонове (бележки от касовия апарат), удостоверяващи събитието, че сумата е получил в брой на касата и артикули в размер на 2 687, 98 лева, които са му били доставени и той се е задължил да ги опазва и да носи материална отговорност за тях, само че не ги е показал като наличност при осъществената инспекция на „ Служебното барче “ и не е дал никакво пояснение, какво е направил с тях. Всичко, общо в размер на 6 066, 43 лева и тези движимости (пари и стоки) са му били поверени в това му качество / на „ търговски служащ “/ да ги пази и ръководи, и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив - закононарушение по член 202, алинея 2, т. 2, във вр. с член 201, във вр. с член 29, алинея 1, б “б “ от Наказателен кодекс.
Подсъдимият е наказан да заплати и разноските по делото за направените съдебно- счетоводни експертизи, в общ размер на 1 055, 90 лева
Районен съд – Дупница приключва наказателното произвеждане по делото. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР