Районът около пропадналия участък от брега в района на Рибарски

...
Районът около пропадналия участък от брега в района на Рибарски
Коментари Харесай

Обезопасяват пропадналия участък край Рибарски плаж

Районът към пропадналия сектор от брега в региона на Рибарски плаж ще бъде обезопасен. Община Варна пое ангажимент да оградят с колчета, ще се ограничи краткотрайното прекосяване на коли, заяви зам.-областният шеф Огнян Рачев след оглед на място и заседание сред специалисти от 4 институции.

Като краткотрайно решение ще се укрепи пътят с трошляк и камъни. Общината ще построи краткотраен парапет, с цел да се обезопаси за жителите. Служители на Регионална дирекция Пожарна сигурност и отбрана на населениетоще нарежат и отстранят рисковите клони. След това по рекомендация на Геозащита ще се изготви повсеместен план и ще се чака финансиране за подсилване, съобщи шефът на избавителната работа комисар Тихомир Тотев.

„ Това се следи от много време в този сектор и е вследствие най-много на морската абразия, която подмива ската и от поривите напразно дърветата са уязвими. С времето има риск за алеята, защото морето няма да изчезне и да се спре процеса на абразия. Става въпрос за доста пари за укрепването на брега и е желателно час по-бързо да се вземе решение ”, разяснява Борис Младенов от Геозащита.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР