Районът на Румънското посолство в София е един от най-натоварените

...
Районът на Румънското посолство в София е един от най-натоварените
Коментари Харесай

Предстоят няколко интересни години за живущите и водачите около ул. Гео Милев в София

Районът на Румънското посолство в София е един от най-натоварените във връзка с транспортния трафик в цяла София.

Ситуацията там в допълнение се усложнява вследствие на недоброжелателните родители-водачи, които по няколко пъти в работен ден паркират в прорез на пътните правила, оставяйки или изчаквайки децата си възпитаници в 31 СУЧЕМ на улица Гео Милев. На последното, най-малко в обозримо бъдеще- 2-3 години, ще бъде сложено край, вследствие на идното създаване на Метростанции 1,2 и 3 и цялостното затваряне на три от основните кръстовища на самата улица, включително и това с бул. Ситняково.

Подробности за идните промени разкри Георги Илиев, кмет на Слатина.

" Във връзка с идното създаване на Метростанции 1,2 и 3, находящи се на ул. „ Гео Милев “, ще бъдат въведени краткотрайни промени в организацията на придвижването в тази част от регион „ Слатина “.

Предвижда се цялостно затваряне на ул. „ Гео Милев “ в зоната на кръстовищата с бул. „ Ситняково “, с ул. „ Николай Коперник “ и с ул. „ Иван Димитров – Куклата “ и нова организация за придвижването по вътрешнокварталните улици, според утвърдената планова част „ Временна организация и сигурност на придвижването “.

Маршрутът на автобусна линия А9 се трансформира, като се употребява обход по бул. „ Шипченски проход “ употребявайки спирките на трамваи ТМ20 и ТМ22, като се плануват още три нови/временни спирки: една на бул. „ Шипченски проход “ (6591) наоколо до бул. „ Михай Еминеску “ (на тротоара пред църквата) и две спирки огледално на ул. „ Иван Димитров – Куклата “ (6709 и 6710), според новата скица за всеобщ градски превоз - идващите три схеми (хоризонталните).

Очакваме скоро да получим информация за точната начална дата, с цел да ви осведомяваме навреме, като най-вероятната такава е 27.01.

Важно е да кажа, че с оглед взаимната работа сред Столична община, регион „ Слатина “, „ Метрополитен “ ЕАД и компанията, реализатор на плана, може да се наложат спомагателни промени, за които също ще подадем информация
.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР