Район Тракия" се включи в Европейската седмица на мобилността, която

...
Район Тракия" се включи в Европейската седмица на мобилността, която
Коментари Харесай

Децата от Тракия показаха висока култура по пътна безопасност

Район " Тракия " се включи в Европейската седмица на подвижността, която се организира всяка година от 16 - 22 септември. Целта на самодейността е да насърчи необятната общност в потреблението на различни способи за напредване, щадящи околната среда, както за безвредно придвижване в градска среда, посредством осъществяване на открити уроци и беседи.

Това стана с общителното подпомагане на контрольор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция Пловдив, който даде на всички участници брошури с подробна информация за безвредно придвижване по пътищата и грамоти за всички, които взеха присъединяване в игрите.

В мероприятието се включиха възпитаници от СУ " Черноризец Храбър " и ученици от ДГ " Десислава ", ДГ " Таня Савичева " и ДГ " Д-р Едгар Бороу " на регион " Тракия ".

Ентусиазираните възпитаници от IV-ти клас на междинното учебно заведение влязоха в ролята на дейни велосипедисти и участници в уличното придвижване, състезавайки се за съблюдаване разпоредбите на придвижване по пътищата на площадката за образование за сигурност на придвижването в Парка на репресираните. Победителят получи премия, предоставена от Община Пловдив.

По-малките участници от детските градини също демонстрираха забележителни познания и умения в разпоредбите за придвижване, местата за секване на пътното платно, смисъла на светлините на светофара и пътните знаци изобразявайки наученото с цветни тебешири.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР