Район Средец продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци

...
Район Средец продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци
Коментари Харесай

В София: среща-беседа със Стефан Мавродиев

Район " Средец " продължава с поредицата от отворени срещи-беседи сред артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме опцията да беседваме между тях намерено, свободно и другарски, да обменим хрумвания, сила и " ноу-хау " за изкуството, живота, света и каквото още желаеме, и можем да си позволим, или в резюме казано - за всичко.

На 13.09.21 година (понеделник), от 19:00 ч., в НЧ " Славянска сказка - 1880), ще се състои осмото събитие от поредицата.

Гост ще бъде легендата на българското кино и спектакъл - Стефан Мавродиев.

Стефан Мавродиев изиграва многочислени функции първо в Драматичен спектакъл „ Н. О. Масалитинов “ в Пловдив (1967 – 1972), след това на сцените на в Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “ (1969 – 1972), в Народен спектакъл за младежта (1972 – 1993), в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ и трупата на Сфумато (1993-). Играе в постановки по Чехов, Брехт, Шекспир, Стефан Цанев.

На сцената на Театър 199 играе в постановките: „ Юни, началото на лятото “ от Юлиус Едлис, „ Полицаите “ от Славомир Мрожек, „ Жените на Д. “ от Едвард Радзински, „ Чинечита “ от Тиери Дебру. Неговите отпечатъци могат да бъдат забелязани на Стената на славата пред театъра.

Много известна е неговата режисура „ Йестърдей “.

Има над 50 изиграни функции в киното. Сред най-известните филми, в които взе участие, са „ 24 часа дъжд “, „ Мера съгласно мера “, „ Зона В-2 “, „ Петък вечер “, „ Щурец в ухото “, „ Птици и хрътки “ и други.

Водещ: Радослав Чичев

Вход свободен.

Срещата ще се организира съгласно всички противоепидемични условия.

Събитието се реализира с общителното подпомагане на НЧ „ Славянска сказка 1880 “ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР