Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с

...
Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с
Коментари Харесай

Райфайзенбанк: Вътрешното търсене движи икономиката


Райфайзенбанк (България) ЕАД разгласява постоянния си месечен стопански преглед с коментар на данните, налични към юни, с фокус върху брутния вътрешен артикул.

Анализаторите на банката регистрират, че съгласно данните на Национален статистически институт през първото тримесечие на 2018 година Брутният вътрешен продукт се усили с 3.5% по отношение на същото тримесечие на 2017 година, което въпреки и по-ниско от предстоящото бе по-високо от предходното тримесечие.

„ От страна на търсенето, въздействието на външното търсене върху растежа остана релативно едва, въпреки и по-силно от предходните две тримесечия. От друга страна, в границите на вътрешното търсене позитивен принос осъществиха както крайното ползване, по този начин и брутните вложения. “, разяснява икономическият анализатор на Райфайзенбанк Емил Калчев.

От страна на предлагането, през първото тримесечие най-солиден принос за растежа на Брутният вътрешен продукт имаше предстоящо секторът на услугите, следван от промишлеността (в това число строителството), до момента в който селското стопанство остана неутрално към растежа.

„ Картината на приносите на обособените групи услуги към динамичността на бранша отразява обстановката в страната през първото тримесечие на годината – засилени покупки на недвижими парцели и коли, разследване от съществуването на обилни спестявания, спада на лихвите по депозитите и заемите, както и неналичието на задоволително капиталови благоприятни условия в страната. “, добавя Калчев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР