Равносметката за военните успехи и досегашна окупация на Украйна изглежда

...
Равносметката за военните успехи и досегашна окупация на Украйна изглежда
Коментари Харесай

Анализатори: Равносметката на военните успехи в Украйна не е в интерес на Путин

Равносметката за военните триумфи и досегашна окупация на Украйна наподобява не е в полза на съветския президент Владимир Путин, считат анализатори, съобщи Асошиейтед прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

Оценките на броя на съветските жертви варират доста. Но даже и най-пестеливи калкулации демонстрират, че става дума за няколко хиляди. Това е доста повече, в сравнение с при предходни съветски офанзиви и заплашва поддръжката за войната измежду елементарните руснаци. През 2008 година за петте дни сражения през войната си с Грузия Русия даде 64 жертви. Тя загуби към 15 000 в Афганистан за 10 години и над 11 000 през годините на сражения в Чечения.

Броят на съветските ранени и починали бойци в Украйна доближава 10-процентния индикатор за понижена бойна успеваемост, сподели Дмитри Горенбург – откривател по сигурността на Русия в основания във щата Вирджиния мозъчен концерн Си Ен Ей. Отчетената крах на бойното поле на четирима съветски генерали – от почти общо 20, участващи в борби, алармира за неприятно командване, счита Горенбург.

Изследователи, проследяващи единствено тези загуби на съветско съоръжение, които са снимани или записани на видео, споделят, че Русия е изгубила над 1500 танка, камиони, колесни транспортни средства и друга тежка техника. Две от всеки три единици от тях са били пленени или изоставени, което е сигнал за дефекти в дейностите на съветските войски, поради които това е било позволено.

Що се отнася до мъчителната работа по завземане и удържане на градове, стандартните военни индикатори сочат, че Русия се нуждае от преимущество 5:1 в борбите в градски условия, считат анализатори.

Междувременно, формулата за ръководство на непокорна територия в лицето на въоръжено опълчване, е 20 бойци за всеки 1000 души, или 800 000 съветски бойци против 40-те милиона украинци, пресмята Майкъл Кларк – някогашен началник на основания във Англия мозъчен концерн по въпросите на защитата „ Роял юнайтид сървисиз инститют “.

Това се равнява на цялата дейна войска на Русия от 900 000 души и значи, че управлението на забележителна украинска територия в дълготраен проект би изисквало повече запаси в сравнение с Русия може да вложи, показва Кларк.

Ако руснаците не имат намерение да извършат цялостен геноцид – те биха могли да срутен всички огромни градове, а украинците да въстанат против съветската окупация – ще има просто непрекъсната партизанска война, счита Кларк.
Лондон: Военновъздушни сили на Украйна пазят дейно въздушното пространство
Британското министерство на защитата счита, че украинските военновъздушни сили и силите за противовъздушна защита „ не престават да пазят дейно украинското въздушно пространство “, съобщи Асошиейтед прес.

„ Русия не съумя да получи надзор върху въздушното пространство и значително разчита на отдалечени оръжия, стрелящи от относителната сигурност на съветското въздушно пространство, с цел да поразява цели в Украйна “, написа министерството в туитър.

„ Спечелването на надзор във въздушното пространство беше една от главните цели на Русия в първите дни на спора и продължаващото неумение да го реализира доста притъпи нейния прогрес “.

Междувременно украински боен представител удостовери за украински вестник, че в петък съветските сили са направили ракетен удар по склад за ракети и боеприпаси в селището Делятин в Иванофранкивски район в Западна Украйна.

Говорителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Ихнат сподели през вчерашния ден за в. „ Украинска истина “, че не е доказано, че съветската ракета в действителност не била хиперзвукова „ Кинжал “.

Игор Конашенков – представителят на съветското военно ведомство, сподели по-рано през вчерашния ден, че съветските военни са блъснали в петък под земята склад в Делятин с хиперзвукова ракета „ Кинжал “ при първата й докладвана бойна приложимост.

Според съветски чиновници, „ Кинжал “, транспортиран на борда на съветски изтребители МиГ-31, има обхват до 2000 километра и лети със скорост 10 пъти по-голяма от тази на звука.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР