Равносметката за военните успехи и досегашна окупация на Украйна изглежда

...
Равносметката за военните успехи и досегашна окупация на Украйна изглежда
Коментари Харесай

Анализатори: Равносметката за руските жертви осуетява плана на Путин за Украйна

Равносметката за военните триумфи и досегашна окупация на Украйна наподобява не е в полза на съветския президент Владимир Путин , считат анализатори, съобщи Асошиейтед прес.

Оценките на броя на съветските жертви варират доста. Но даже и най-пестеливи калкулации демонстрират, че става дума за няколко хиляди . Това е доста повече, в сравнение с при предходни съветски офанзиви и заплашва поддръжката за войната измежду елементарните руснаци. През 2008 година за петте дни сражения през войната си с Грузия Русия даде 64 жертви. Тя загуби към 15 000 в Афганистан за 10 години и над 11 000 през годините на сражения в Чечения.

Броят на съветските ранени и починали бойци в Украйна доближава 10-процентния индикатор за понижена бойна успеваемост, сподели Дмитри Горенбург – откривател по сигурността на Русия в основания във щата Вирджиния мозъчен концерн Си Ен Ей. Отчетената крах на бойното поле на четирима съветски генерали – от почти общо 20,  участващи в борби, алармира за неприятно командване, счита Горенбург.

Изследователи, проследяващи единствено тези загуби на съветско съоръжение, които са снимани или записани на видео, споделят, че Русия е изгубила над 1500 танка, камиони, колесни транспортни средства и друга тежка техника.

Две от всеки три единици от тях са били пленени или изоставени , което е сигнал за дефекти в дейностите на съветските войски, поради които това е било позволено.

Що се отнася до мъчителната работа по завземане и удържане на градове , стандартните военни индикатори сочат, че Русия се нуждае от преимущество 5:1 в борбите в градски условия, считат анализатори.

Междувременно, формулата за ръководство на непокорна територия в лицето на въоръжено опълчване, е 20 бойци за всеки 1000 души, или 800 000 съветски бойци против 40-те милиона украинци, пресмята Майкъл Кларк – някогашен началник на основания във Англия мозъчен концерн по въпросите на защитата „ Роял юнайтид сървисиз инститют “.
Това се равнява на цялата дейна войска на Русия от 900 000 души и значи, че управлението на забележителна украинска територия в дълготраен проект би изисквало повече запаси в сравнение с Русия може да вложи, показва Кларк.

Ако руснаците не имат намерение да извършат цялостен геноцид, те биха могли да срутен всички огромни градове , а украинците да въстанат против съветската окупация – ще има просто непрекъсната партизанска война , счита Кларк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР