Равносметката от срещата вчера е положителна. Резултатът е една малка

...
Равносметката от срещата вчера е положителна. Резултатът е една малка
Коментари Харесай

Даниел Лорер: В ПП няма фракции по отношение на ГЕРБ, ако има разломи – те са в други партии

Равносметката от срещата през вчерашния ден е позитивна. Резултатът е една дребна победа за хората – започнахме да мислим за проблемите на хората, като извадихме ГЕРБ от калната реторика. Това съобщи в ефира на Нова ТВ депутатът от Политическа партия Даниел Лорер.

Те се разходиха по нашата стратегия и споделиха, че за всичко ни поддържат, стига да има пари. Втората победа беше, че ги убедихме, че служебният кабинет би трябвало да внесе бюджет, уточни той. 

Дали последните събития към Политическа партия и ГЕРБ са стъпка към съдействие, Лорер отговори: „ Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било съдружни договаряния. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи. Отне им три дни да си изберат ръководител на Народното събрание. Но ние доста ясно декларирахме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме градивна съпротива и ще си приказваме с всеки, в това число и с тях, посочи депутатът.

За нас е основно да се фокусираме върху проблемите на хората като една градивна съпротива. Кой ще ги взема решение – това зависи от партиите, които ще образуват държавно управление, посочи още Лорер.

Ние ясно декларирахме, че държавно управление с ГЕРБ няма да създадем. С втория мандат в случай че стигне до нас, ние ще предложим държавно управление на малцинството. Нашият народен съвет ще реши от кои партии да получи поддръжка. Участие на ГЕРБ в вероятно държавно управление обаче е невероятно, акцентира за следващ път депутатът от Политическа партия.

Запитан дали в групата на Политическа партия има две отзиви, едно от което е за частична поддръжка за ГЕРБ, Лорер бе безапелационен: Няма фракции във връзка с поддръжката на ГЕРБ. За сметка на това вътре в партията имаме разнообразни отзиви по разнообразни въпроси и това е значимо за демокрацията. За разлика от другите партии, където инакомислещите се санкционират – и в ГЕРБ, и в Българска социалистическа партия също. Тоест, в случай че има съществени фракции и разломи – то те не са в Политическа партия. 

Даниел Лорер уточни, че с групата на Демократична България имат огромно покритие на полезностите, само че нямат структурирани диалози за втори мандат, тъй като първият не е даден. 

Убеден съм, че ще има диалози и с Демократична България, и с други партии – само че още не сме стигнали до там, бе сбит той и добави: Промяната сподели, че сме тим, който не ни е боязън. За да сме рационални по проблемите на хората, би трябвало да сме сигурни, че управляваме в полза на хората. А ние управлявахме в тройна рецесия и платихме висока цена поради нашите сътрудници. (…) Новите избори са риск за всички обединения. Не съм уверен по какъв начин обществото ще схване въпроса за образуването на държавно управление. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР