Равносметка… тъжна или оптимистична; положителна или отрицателна? Такава е. Равносметката

...
Равносметка… тъжна или оптимистична; положителна или отрицателна? Такава е. Равносметката
Коментари Харесай

Най-важното, което видяхме от протеста е, че антиваксърите се събират в няколко автобуса

Равносметка… тъжна или оптимистична; позитивна или негативна? Такава е. Равносметката от едни ненужно претрупан с паника ден, изработен подобен от хора, които даже не могат да си изберат идея за митинг в една страна, която е цялостна с аргументи за митинг, само че те си избраха да скочат против животоспасяващи ваксини посред смъртоносна пандемия.

Има и такива моменти в историята…

Равносметката на „ Българско рационално общество “:


„ Най-важното, което видяхме от митинга през днешния ден е, че антиваксърите в България се събират в няколко рейса и най-често са платени.

Противно на вярванията, противонаучните лумпени не са 70% от популацията. Те не са и 15% съгласно анкетни изследвания.

Неваксинираните в най-голяма част са жертва на пасивното вдишване на дезинформация, на мързел или равнодушие, неосъзнавайки сериозността на обстановката. Не всеки е експерт по медицина, което е разбираемо.

Ето за какво информираността и битката с дезинформацията, които до момента не се случват в България, са от доста значимо значение. Също по този начин, ето за какво има наложителна имунизация за редица инфекциозни болести и с помощта на това, при над 95% имунизирано население против тях, можем да водим спокоен и дълъг живот без тези ненадейно убиващи заболявания.

Не всеки е експерт и не е в умеенето му самичък да "преценя ". Пасивното решение може да е съдбовно.

В България противонаучните лумпени получават прекалено много ефирно време и макар че са (както е очевидно) дребна част от популацията, им се разрешава да бъдат непропорционално гласовити.

Създава се усещане, че лъжата е още едно мнение, равно на науката и обстоятелствата. По тази причина обществото е колебливо, седи в нищетата и умира без ваксина.

Дали политиците, лекарите и "експертите ", на които им беше разрешено от публицистите и медиите да приказват неистини, осъзнават какъв всеобщ мор предизвикват? Дали им е гузно на съвестта? “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР