Равнището на безработица във Великобритания е достигнало най-високото си ниво

...
Равнището на безработица във Великобритания е достигнало най-високото си ниво
Коментари Харесай

Безработицата в Обединеното кралство достига 2-годишен връх

Равнището на безработица във Англия е достигнало най-високото си равнище от близо две години насам, заяви Националната статистическа работа (ONS), като добави, че скокът се дължи основно на увеличението на броя на хората, останали без работа за интервал до шест месеца.

Според ONS броят на безработните се е нараснал до 4,2 % спрямо 4 %, регистрирани през трите месеца до края на май, до момента в който броят на свободните работни места е намалял с 66 000 до 1,02 милиона.

Същевременно заплатите се покачиха, като растежът на заплатите в частния бранш доближи 8,2%, което е повече от главния индикатор за инфлацията. Средното седмично заплащане, като се изключи бонусите, означи годишен растеж от 7,8%, достигайки рекордни стойности.

Въпреки това растежът беше изпреварен от темпа на повишаване на цените във Англия, което означаваше дейно понижаване на заплатите на работещите в страната.

Страната продължава да е в плен на тежка рецесия на разноските за живот, като инфлацията е по-висока от тази в други огромни европейски страни. В момента годишната инфлация в Обединеното кралство е 7,9%, което е най-високото равнище измежду страните от Г-7.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР