Растежът на цените на жилищата във Великобритания се ускори през

...
Растежът на цените на жилищата във Великобритания се ускори през
Коментари Харесай

Ускорен растеж на цените на жилищата във Великобритания

Растежът на цените на жилищата във Англия се форсира през януари, отбелязвайки най-силното начало на годината от 2005 година насам, заяви във вторник огромната английска ипотечна компания Nationwide Building Society.

Цените на жилищата набъбнаха през януари с 0,8% по отношение на декември, когато сочиха с 1,1%, до момента в който финансовите пазари чакаха по-слабо покачване с 0,6 на 100.

В същото време цените на жилищата бяха с цели 11,2% по-високи от януари 2021 година при упования за покачване с 10,8%, като това е най-силният годишен ценови растеж от юни 2021 година насам и най-солидното повишаване през първия месец на дадена година от януари 2005 година насам.

От Nationwide обявиха, че търсенето на жилища е останало устойчиво при започване на годината, даже след приключването на краткотрайните данъчни облекчения за покупки на парцели, които бяха в действие по време на пандемията.

 istock istock
" Намалената жилищно предложение евентуално ще окаже потискащо влияние върху пазарната интензивност и растежа на цените на жилищата, изключително откакто финансите на семействата също по този начин са подложени на напън от внезапното нарастване на разноските за живот ", предвижда Робърт Гарндер, основен икономист на Nationwide.

Потребителската инфлация във Англия доближи през декември 2021 година близо 30-годишен връх от 5,4%, като се чака да се форсира до към 6% през април, предвижда преди време Английската централна банка, която би трябвало да разгласява малко по-късно през днешния ден данни за английските ипотечни заеми.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР