Растежът на частния сектор в еврозоната силно се е забавил

...
Растежът на частния сектор в еврозоната силно се е забавил
Коментари Харесай

Растежът на частния сектор в еврозоната силно се е забавил през юни

Растежът на частния бранш в еврозоната мощно се е забавил през юни, достигайки съвсем нулево ниво под натиска на усложненията в индустриалния бранш. Това сочи оповестеният прелиминарен показател на мениджърите по доставките (PMI) на " Ес енд Пи глоубъл " (S&P Global), съобщи Франс прес.

Индексът, който се следи деликатно от пазарите, се пресмята на основата на анкети измежду фирмите. През настоящия месец той се е намалил до 50,3 пункта през юни по отношение на 52,8 пункта през май, като прагът от 50 пункта разделя спад от напредък. Юнската стойност е най-ниската от пет месеца и указва " доста внезапно закъснение в икономическия напредък на района ", изяснява " Ес енд Пи глоубъл ".

Франция регистрира най-слабо показване в еврозоната през юни, със спад на интензивността както в производството, по този начин и в услугите, който е най-резкият от февруари 2021 година. Същевременно растежът на Германия на процедура е в застоялост след три месеца на мощно повишаване.

Данните от изследването демонстрират " връщане към изискванията на вял напредък " в Европа след " внезапното възобновяване на интензивността през последните месеци ", съгласно компанията за финансова информация.

Единствената добра вест е, че икономическото закъснение е придружено от внезапно понижаване на инфлационния напън. Сега терзанието е ориентирано към потреблението на семействата и бизнеса и към вложенията, които са сдържани от политиката на Европейската централна банка за по-високи лихви. Опасенията от цените на силата и усложненията с доставките понижават от края на 2022 година насам, съобщи Българска телеграфна агенция.

Компаниите в 20-те страни, споделящи еврото, декларират, че " са все по-обезпокоени по отношение на развиването на търсенето, изключително поради възходящите лихвени нива и обвързваните с това опасности от криза ", показва " Ес енд Пи глоубъл ".

Данните са оповестени близо две седмици, откакто растежът на еврозоната бе преразгледан към намаляване. Брутният вътрешен продукт на валутния съюз съгласно новите оценки се е намалил с 0,1 на 100 през месеците от януари до март след сходен спад през октомври-декември, което значи, че през зимата еврозоната е била в криза (дефинирана като две поредни тримесечия на спад).

Сега очакванията за възобновяване избледняват. Рискът от по-нататъшен спад на Брутният вътрешен продукт на еврозоната през второто тримесечие се ускорява през юни, показва Сайръс де ла Рубиа, икономист в " Хамбург камършъл банк " (Hamburg Commercial Bank).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР