Растежът е специфичен за децата процес, от който зависи бъдещото

...
Растежът е специфичен за децата процес, от който зависи бъдещото
Коментари Харесай

„ЛИНА” е първата частна лаборатория, която подава ръка на Националния алианс на хората с редки болести

Растежът е характерен за децата развой, от който зависи бъдещото им здраве като възрастни

Да гледаш по какъв начин детето ти пораства щастливо е най-големият подарък. За някои родители обаче всеки нов сантиметър от растежа на малчугана се трансформира в мъчно извоювана борба. Именно заради тази причина „ ЛИНА ” е първата лаборатория в извънболничната помощ в България, която застава зад задачата на Националния алианс на хората с редки заболявания. Целта е да се насърчи навременната профилактика и да се увеличи осведомеността за редица болести, които постоянно остават скрити. Едно от тях е дефицитът на растежния хормон.

„ В наше лице членовете на алианса могат да разчитат на правилен и разбиращ сътрудник. Ние ще работим  в тясна връзка с доцент Полина Милушева – Мандаджиева, която е ръководител на Националната асоциация на пациентите с недостиг на растежния хормон и представител на алианса за Бургас и региона. Благодарение на нейната безрезервност, професионализъм и десетките начинания, информираността на жителите на града за редките заболявания се усилва ”, декларират от „ ЛИНА ”. От лабораторията слагат начало на съдействието с алианса на 20 септември, когато се отбелязва Световният ден за осведоменост за растежа на децата. Материали, свързани с самодейността, са публикувани в лабораториите на „ ЛИНА ” в страната.

Защо навременната диагноза е значима?

Растежът е характерен за децата развой, от който зависи бъдещото им здраве като възрастни. Затова е значимо родителите и медицинските експерти да бъдат бдителни за отклонения в растежа, които могат да са симптом за вероятно заболяване.

„ Трябва да помним, че времето, отредено за напредък, е лимитирано, а оттова и времето за реакция. Заболяванията, отразяващи се на растежа, постоянно са сложни за различаване и вярно диагностициране, от което на процедура зависи и ориста на детето ”, споделя доцент Полина Милушева – Мандаджиева. Тя е същински дипломат на хората с редки болести, тъй като като майка е извървяла сложния път на лекуване.

Лаборатория „ ЛИНА ” и Националният алианс на хората с редки заболявания ще работят по бъдещи начинания, които да оказват помощ на пациентите в профилактиката и контрола на тези болести.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР