Расте напрежението в БСП след обвиненията на евродепутката Елена Йончева

...
Расте напрежението в БСП след обвиненията на евродепутката Елена Йончева
Коментари Харесай

Напрежение в БСП след обвиненията на Елена Йончева към Корнелия Нинова

Расте напрежението в Българска социалистическа партия след обвиняванията на евродепутката Елена Йончева към водача Корнелия Нинова, че не води действителна битка с корупцията в страната.

В знак на противоречие общинските ръководители на Българска социалистическа партия в област Хасково смъкнаха политическото си доверие от Йончева. Светлана Шаренкова, която е член на Националния съвет, пък я упрекна в непочтеност към партията, която я издигна за член на Европейския парламент. Самата Йончева недоумява по какъв начин е допустимо поради рецензия към водача да се стига до такива реакции, заяви Българска национална телевизия.

 Елена Йончева: Има сделка сред Корнелия Нинова и Бойко Борисов Виж още

Журналистката разкри в общественото пространство, че през юли 2018 година Нинова я предизвестила, че прокуратурата ще заведе дело против нея за пране на пари , в случай че не се откаже от следствието за връзка на премиера Бойко Борисов с " къщата в Барселона ". Приела думите ѝ като опит да я защищити. Пред някои медии Нинова отхвърли това.

Йончева обаче посочи, че е очаквала политическа поддръжка от водача на Българска социалистическа партия за сигналите си против Борисов, само че не получила такава. Преди дни тя сподели, че Нинова играе парадна народна власт в партията и вместо да излезе от Народното събрание и да отиде при протестиращите, " нямам подозрения за това, че има сделка сред госпожа Нинова и господин Борисов, тъй като виждам какво се случи със сигналите, които аз внесох против него ".

Ядосани на думите й, социалистите от Хасково , региона откъдето тя беше издигната за народен представител, смъкнаха политическото си доверие от нея. Напомниха, че са били компактно зад Йончева, когато тя обществено е говорила за проблемите с оградата по границата, с водата в Хасково, за Кумгейт, обвързван с Делян Добрев от ГЕРБ.

" Темата корупция е тематика на всички социалисти и на цялата Българска социалистическа партия, а освен и само на госпожа Йончева, като значимо е да подчертаем, че тя е получила и морална и материална поддръжка във всички свои дейности досега ", сподели Камен Тодоров, ръководител на БСП-Хасково и член на Националния съвет.

Елена Йончева е сюрпризирана, че политическото доверие от нея се смъква в миг, когато в Европарламента се организира спор за върховенството на правото в България, за който тя интензивно е упорствала да се организира.

 Станишев: Българска социалистическа партия е лидерска партия, а Националният съвет се трансформира в гумен щемпел Виж още

" Не знаех, че за остра рецензия към водач на политическа партия може да се снеме политическо доверие. Това за мен е изненада. Аз не желая да го свързвам с нищо, просто не желая да вземам участие в тези интриги или какво и да е. Просто си правя работата тук в Екологичен потенциал ", разяснява тя.

Едно от другите известни лица на левицата - Светлана Шаренкова, обаче подсети, че Нинова сама е стартирала Йончева в редиците на Българска социалистическа партия и по тази причина не приема рецензиите й към водача.

" Има недоумение от страна на Елена Йончева във връзка с политиката в България и има една непочтеност в някаква степен във връзка с партията, която я е издигнала ", сподели Шаренкова.

По думите й Нинова постоянно е заставала против корупционните модели на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР