Расте броят на жертвите във войната в Кавказ. Президентът на

...
Расте броят на жертвите във войната в Кавказ. Президентът на
Коментари Харесай

Войната в Кавказ: Броят на жертвите расте

Расте броят на жертвите във войната в Кавказ. Президентът на Илхам Алиев отхвърли апела на Русия, Франция и Съединените щати за преустановяване на офанзивата против арменските сепаратисти в.
Арменските управляващи оповестиха в късния следобяд, че войските им са дали 51 нови жертви. Азербайджанските не престават да мълчат за своите починали. И двете страни оповестяват за яростни боеве " по цялата фронтова линия " в Нагорни Карабах и прилежащите региони. Главният град на региона - Степанакерт, и през днешния ден е под натоварен ракетен обстрел. Азербайджанските управляващи оповестяват, че арменските войски дават отговор със същото - 19 азерски селища са били оббстрелвани през нощта.
Президентът Алиев разгласи нощес пред телевизия " Ал Джазира ", че помирение не може да има, до момента в който арменски войски окупират азербайджанска територия.
Президентът на Турция и през днешния ден засвидетелства поддръжката си за Баку, а турският външен министър Мевлют Чавушоглу подложи под подозрение неутралността на Русия и искреността на апелите й за преустановяване на огъня.
Заради многократни произшествия по границата от последните дни, Иран предизвести двете воюващи страни, да не навлизат в негова територия.
 Тежки боеве за Нагорни Карабах на фона на нова атака от Азербайджан Тежки боеве за Нагорни Карабах на фона на нова атака от Азербайджан
Арменските и азербайджанските сили са в разгара на интензивна борба за противоречивия район Нагорни Карабах, откакто Азербайджан предприе ш...
Най-тревожното в кавказкия спор са признаците, че се интернационализира, уточни пред БНР Ели Геранмайе от Европейския съвет за външна политика:
Арменският министър председател упрекна Турция в директно присъединяване в бойните дейности в Нагорни Карабах. Според 150 високопоставени турски военни служат в редовете на азербайджанската войска.
Бойните дейности в Нагорни Карабах не престават към този момент 7-и ден. Потвърдени са над 200 жертви от арменските военни и десетки цивилни от двете страни.
Турция отхвърля всякакво присъединяване в спора, само че поддържа Баку дипломатически.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР