Расте броят на жертвите на земетресението в Турция - по

...
Расте броят на жертвите на земетресението в Турция - по
Коментари Харесай

Жертвите на силното земетресение в Турция вече са над 5400

Расте броят на жертвите на земетресението в Турция - по последни данни те са повече от 5400. 20 000 са ранените, а още десетки хиляди са останали без дом, оповестява Ройтерс.

Бедствено състояние е в действие в 10 области в югоизточната част на страната. Огромният пожар, който обхвана стотици контейнери в пристанището Искендерун, бе сподавен едвам довечера.

Турската страна впрегна в избавителните интервенции 12 000 спасители и 9000 бойци. Помощ във тип на експерти, съоръжение, облекло и други артикули от първа нужда пристигна от 70 страни, в това число от България.

Двама наши сънародници се търсят след бедствието. Първоначално бе обявено за българин с двойно поданство, липсващ в град Искендерун. Вторият сигнал, подаден до ситуационния център на външното ни министерство, е за българин, който по време на труса се е намирал в Антакия.

В прилежащите на Турция области на Сирия броят на починалите надвиши 1800, по-голямата част от тях в следените от бунтовници северозападни елементи на страната.

Притокът на филантропична помощ за над 4 милиона бежанци в региона Идлиб бе пресечен.

Министърът на външните работи на Сирия Фейсал Мекдад насочи зов към Европейския съюз да помогне на потърпевшите, макар глобите, наложени на сирийската страна поради жестокостите в гражданската война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР