Ръстът на заболеваемостта и необходимостта от зелен сертификат в Пловдив

...
Ръстът на заболеваемостта и необходимостта от зелен сертификат в Пловдив
Коментари Харесай

Казус от Пловдив: Преглеждат жена с COVID симптоми във ваксинационен кабинет

Ръстът на заболеваемостта и нуждата от зелен документ в Пловдив води доста хора пред центровете за имунизация, само че също и пред коронавирус зоните в града. Това обаче основава комплициране и местата се трансформират в конфликтна точка.

Ковид зоната и имунизационният център на първо ДКЦ в Пловдив се намират в две противоположни крила на постройката. На стълбище пред кабинет за прегледи стоят хора със здравословни недоволства. Със признаци и терзание, че може да се е заразила с Ковид, само че с негативен тест чака и Гергана Янакиева. Минути след прегледа към този момент е пред имунизационни кабинети.

" Минах през коронавирус центъра, имам някакви опасения и признаците ненапълно дават отговор на този вирус. Показа негативен бърз тест, само че нямат право да ми назначат лекуване там, когато съм с негативен тест ", съобщи Гергана Янакиева.

Личният доктор на Гергана затворил своята процедура. Затова от коронавирус зоната я пренасочили.

В същото време в кабинета се слагат и ваксини. И хората, които чакат за имунизация, останаха възмутени, че преди тях се преглежда жена с коронавирус признаци.

" Тя е сега със здравословен проблем и би трябвало да бъде прегледана, аз би трябвало да влезна за имунизация. Пред мен се случва, възмутена съм ", добави пенсионерът Райна Георгиева.

Кабинетът е на медицински център, който не е на поликлиниката, а входът му е обособен с бариера обясниха от управлението на ДКЦ 1. И след бърза интервенция дефинираха казуса като неразбирателство и изолиран случай.

" Тук е медицински център, който е частна конструкция, а това е към този момент към ДКЦ 1 и извън, и от вътрешната страна за ваксини кабинет ", добави Екатерина Кънчева, която е основна сестра.

Необичайната обстановка не наруши работата на имунизационния кабинет, пред който документи попълняше студентка по медицина със стаж в Германия.

" За мен това е вярното решение - за мен персонално, за фамилията ми, за бъдещите ми пациенти, аз не мога да отида по този начин или другояче, не ми е разрешено да вървя при тях неимунизирана. Но даже и да не бях задължена от университета все още, щях да се имунизирам по този начин или другояче ", сподели още студентът по медицина Джани Ердинч.

След прегледа Гергана Янакиева си потегли с изписан антибиотик, а Джани Ердинч с сложена еднодозова ваксина, с цел да продължи безпроблемно следването си в Германия.

Автор: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР