Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни

...
Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни
Коментари Харесай

Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни патогени

Ръстът на респираторните болести в Китай е породен от известни патогени и няма признаци за нови инфекциозни болести, заяви здравен чиновник. Страната е изправена пред първата си цяла зима след премахването на строгите ограничавания за Covid-19. 

Скокът в заболеваемостта в страната, където в края на 2019 година се появи Covid-19, притегли вниманието, откакто предходната седмица Световната здравна организация потърси информация, като се базира на отчет за редица случаи на недиагностицирана пневмония при деца. 

Китайските управляващи ще отворят повече педиатрични амбулаторни клиники, ще се стремят да подсигуряват, че повече възрастни хора и деца получават противогрипни ваксини и ще предизвикват хората да носят маски и да мият ръцете си, сподели на конференция Ми Фенг, чиновник на Националната здравна комисия на Китай, съобщи БНР.

Китайските лекари и специалистите в чужбина не са изразили паника по отношение на огнищата в Китай, като се има поради, че в доста други страни се следи сходно нарастване на респираторните болести след облекчение на пандемичните ограничения.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР