Ръстът на проектобюджета на НЗОК за следващата година е 338

...
Ръстът на проектобюджета на НЗОК за следващата година е 338
Коментари Харесай

Проектът за бюджет за следващата година предвижда 338 млн. лв. повече за здраве |

Ръстът на проектобюджета на НЗОК за идната година е 338 милиона лв., сподели пред публицисти ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на опазването на здравето Жени Начева след съвещание на надзорниците. На съвещанието беше разискван законопроектът за бюджета на НЗОК за 2021 година, като от плануваните 338 млн. лева 310 млн. лева е растежът за здравноосигурителни заплащания, сподели Начева. По думите й средствата от оперативния запас ще са 159 млн. лева

Надзорниците са се обединили да не се вършат промени в частта за медикаментите, където ще останат в настоящия ред и механизъм.
Предвижда се да има механизъм за благоприятни условия за лечебни заведения, в които има интензивни структури за пациенти с ковид, да може да се плануват спомагателни средства за лекуването на болните. Предстои да се разиска кои ще бъдат тези лечебни заведения. Целта е там, където се лекуват тежко болните пациенти и разходът за лекуване е прекомерно огромен, да може лечебните заведения да бъдат подкрепени. Предвижда се спомагателен коефициент за дофинансиране на активността им, изясни Начева и уточни, че това ще бъде в границите на месечните предели.

Законопроектът за бюджет на НЗОК ще бъде разискван и на последващо съвещание.

/БТА/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР