Ръстът на приходите на китайската компания за телеком оборудване и

...
Ръстът на приходите на китайската компания за телеком оборудване и
Коментари Харесай

Приходите на Huawei почти стагнират заради коронавируса

Ръстът на приходите на китайската компания за телеком съоръжение и смарт телефони Huawei съвсем е спрял през първото тримесечие, написа Reuters. Фирмата е отбелязала растеж от едвам 1% година върху година, по отношение на 39% година по-рано. Приходите на компанията за интервала са 25.7 милиарда $. Тя не разгласи облагата си за тримесечието, само че сподели, че маржът на облага се е свил от 8% през предходната година до 7.3%, което би означавало позитивен резултат от към 2 милиарда $.

От Huawei оповестиха представянето си за интервала за положително и показателно за " издръжливостта на компанията ". Почти цялостната застоялост на растежа на приходите се дължи на два съществени фактора: ковид, който удари в Китай най-силно през първите три месеца на годината, както и натиска от страна на държавното управление в Съединени американски щати. Huawei е в черния лист за търговия на Съединени американски щати от към този момент съвсем година, като беше вкарана там през май 2019 година Белият дом и Конгресът интензивно лобират и за премахване на Huawei от търговете за 5G съоръжение в други западни страни, само че със слаб триумф.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Множество фактори

" Ръстът на развиването ни се е забавил, само че това също по този начин е мощно показване поради вкарването ни в черния лист на Съединени американски щати и ковид - двата най-големи казуса, пред които се изправяме ", разяснява вицепрезидентът Виктор Жън в изказване във вторник. Той приказва от централата в Лондон, а не от тази в Шънжън, като повода е отбелязването на 20-годишнината от навлизането на компанията в Европа. Huawei не регистрира данни какъв брой смарт телефона е продала през първите три месеца на годината.

Жън обърна внимание и на рецензиите към компанията във връзка с така наречен " дипломация на маските " - изпращането на маски и други медицински артикули от първа нужда. Според критиците политиката е огледална с тази на китайската страна и е за да се завоюва по-добра позиция в Европа, където рисковете за изключване на Huawei от 5G търговете към момента не са отминали.

" Определено ще продължим да поддържаме страните, където има потребност от екипировка за персонално предотвратяване, не тъй като това е работа на Huawei, а тъй като е нашата корпоративна обществена отговорност ", разяснява Жън. В умозаключение той добави, че 2020 година ще бъде най-тежката година за компанията до момента, тъй като комерсиалните рестрикции на Съединени американски щати няма да бъдат смекчени и даже в противен случай, страната по всяка възможност ще усили натиска върху другите западни страни, които занапред ще построяват мрежите си от пето потомство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР