Ръстът на глобалния БВП през 2019 г. ще се забави,

...
Ръстът на глобалния БВП през 2019 г. ще се забави,
Коментари Харесай

Credit Suisse прогнозира забавяне на глобалния ръст на БВП през 2019 г.


Ръстът на световния Брутният вътрешен продукт през 2019 година ще се забави, заради понижаване на темповете на напредък в огромните стопански системи в света, предвиждат анализаторите от швейцарската банка Credit Suisse.

Общият Брутният вътрешен продукт на страните в света през 2019 година ще нарасне с 2 %, чакат специалистите. През 2018 година плануваният растеж е за 3,3 %.

Средната инфлация в света през идната година ще е 2,8 %, както и през актуалната.

Според прогнозата на Credit Suisse, икономическият растеж в Съединени американски щати ще се забави до 2,7 % от 2,9 % през 2018 година, защото резултатът от данъчните тласъци ще доближи своя пик и ще стартира да понижава.

В еврозоната се чака спад на темповете на напредък до 1,8 % от 2 %. В Италия се чака закъснение до 0,9 % от 1 %, за Франция упованията са индикаторът да остане на равнище от 1,6 %, в Германия ще се форсира до 2 % от 1,8 %. В Европа стопанската система ще получи поддръжка от страна на ЕЦБ и увеличаващата се претовареност.

За Китай упованията на специалистите от Credit Suisse са за закъснение на темповете на растеж до 6,2 % от 6,6 %, за Индия – до 7,2 % от 7,4 %. Прогнозата за Япония е за понижаване на темпа на растеж до 1 % от 1,3 %, а за Канада – до 2,1 % от 2,3 %.

Икономиката на Русия, съгласно прогнозата на банката ще нарасне с 1,6 % от 1,4 % през 2019 година Темповете на растеж на съветския Брутният вътрешен продукт ще са високи, без значение от високите цени на горивата, подкрепящи експорта. Валутните опасности за страната обаче не престават да остават високи.

Ускоряване на икономическия растеж се предвижда за Англия – до 1,5 % от 1,2 % и за Базилия – до 2,3 % от 1,8 %.

На финансовите пазари главното внимание на вложителите ще е ориентирано към факторите, които са в положение да продължат актуалната фаза на икономическия цикъл, считат анализаторите от Credit Suisse. Към тези фактори се отнася способността на централните банки в света за задържане на инфлацията, обезпечаването на постоянен курс на $ и устойчивостта на стопанската система на Китай, а също по този начин иновационните технологии и стабилизацията на политическата обстановка в Европа.

На пазара на облигации анализаторите чакат сдържан растеж на доходността на главните държавни облигации и нарастване на разликата в доходността на корпоративните бондове. В базовият сюжет вложенията в облигации на развитите страни, номинирани в локални валути и в долари и евро ще донесат по-голяма рентабилност от вложенията в щатски бондове.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР