Ръстът на благосъстоянието на най-успешните съветски представители в листата на

...
Ръстът на благосъстоянието на най-успешните съветски представители в листата на
Коментари Харесай

Състоянието на руските милиардери нарасна със $101,4 милиарда. Ето кой води класацията

Ръстът на благосъстоянието на най-успешните руски представители в листата на милиардерите на Forbes през предходната година се дължи на проблемите на Meta, търговията в интернет и растящите цени на петрола и газа. Общо руските милиардери са нарастнали активите си със 101,39 милиарда Щатски долар. Но кой завоюва най-много?

Начело в този листата са създателят на Telegram Павел Дуров и основателят на Wildberries Татяна Бакалчук. Павел Дуров е забогатял с 13,81 милиарда Щатски долар само през 2021 година. Състоянието му възлиза на 17,24 милиарда Щатски долар. Състоянието на основателя на Telegram се усилва благодарение на пазарна оценка на приложението му за вести. Освен това през последната година Telegram фрапантно усили своята потребителска база. През октомври 2021 година приложението има 70 милиона нови потребители, вероятно множеството за сметка на WhatsApp, който разгласи нови правила за ползване на персоналните данни на консуматорите, които бяха спорни.

Татяна Бакалчук

Предприемачът завоюва 11,92 милиарда Щатски долар само през 2021-а. Богатството й е към 13,02 милиарда Щатски долар. Татяна Бакалчук??е основател и собственик на 99% от Wildberries. Състоянието й набъбна ненадейно след сполучливото IPO на Ozon - основният противник на Wildberries, което оказа помощ за нарастване на цената на Wildberries. И компанията на Татяна Бакалчук обаче демонстрира отлични резултати. Оборотът на интернет търговеца през първите девет месеца на 2021 година набъбна до 538,9 милиарда рубли, което е с 89% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Андрей Мелниченко

Бизнесменът забогатя с 10,60 милиарда Щатски долар през 2021-а. Състоянието му се пресмята на към 25,37 милиарда Щатски долар. Той е основен акционер в компаниите Eurochem и Suek. Богатството му нараства благодарение на растежа на цените на суровините и продуктите, основани от неговите компании. Борсовите цени на въглищата се удвоиха през годината. Приходите на EuroChem през първата половина на 2021 година са се нарастнали с 45% до 4,4 милиарда Щатски долар на годишна база, а приходите на Suek са се нарастнали четирикратно до 613 милиона Щатски долар.

Алексей Мордашов

Бизнесменът Алексей Мордашов забогатя с 6,83 милиарда Щатски долар през 2021 година. Богатството му се пресмята на към 29,52 милиарда Щатски долар. В началото на 2021 година Алексей Мордашов за първи път взема купата на най-богатият човек в Русия. Акциите на компанията Severstal, работеща основно в стоманодобивната и минната промишленост, набъбнаха изцяло идно - 1344 рубли на 1588 рубли на акция.

Вагит Алекперов

Президентът на Лукойл забогатя с 6,44 милиарда Щатски долар през 2021 година. Състоянието му се пресмята на 26,16 милиарда Щатски долар. Разбира се той забогатява най-вече благодарение на петрола. През годината цената на суровия петрол Brent се усили от 50 Щатски долар на 76 Щатски долар за барел. Износителите от ОПЕК+ се съгласиха да намалят производството на петрол по време на пандемията, за да поддържат цените. Тези решения към този миг се поправят ежемесечно въз основа на пазара. Корекциите засягат с изключение на цените, единствено че и цената на петролните компании. Акциите на Лукойл нарастнаха с над 22% през годината до 6390 рубли за акция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР