Ръст на продажбите на основните европейски пазари Vivaro-e е европейски лидер

...
Ръст на продажбите на основните европейски пазари
Vivaro-e е европейски лидер
Коментари Харесай

Opel увеличи продажбите на лекотоварната си гама в цяла Европа

Ръст на продажбите на главните европейски пазари
Vivaro-e е европейски водач в своя сегмент
Combo и Vivaro-e са оповестени за Ван на годината
Пълно портфолио от електрически лекотоварни коли

Opel доста усили продажбите на своите лекотоварни коли в Европа през първите 11 месеца на 2021 година В съпоставяне със същия интервал на предходната година продажбите са нарастнали с 12,1% до към 100 000 единици. Високите резултати на значими пазари като Германия (+9,0%), Англия (+8,1%), Франция (+25,2%) и Испания (+6,0%) способстват доста за това развиване.

Ръстът в продажбите на електрическия Vivaro-e на Opel и Vauxhall в интервала януари - октомври е огромен. В Европа Vivaro-e води в D сегмента с 21% дял от пазара. В общото класиране на всички електрически лекотоварни транспортни средства той заема безапелационно третото място. Във Англия Vivaro-e държи пазарен дял от съвсем 50% в сегмента. В Германия Opel Vivaro-e доближи трето място в топ класацията. Засилен интерес се следи и към неотдавна показаният Combo-e.

„ Нашата гама лекотоварни коли се показва доста добре на пазара и е с капацитет за реализиране на още по-добри резултати. “, съобщи основният изпълнителен шеф на Opel Уве Хохгешурц. „ Сега, когато всичките ни модели LCV – Opel Combo-e, Vivaro-e и Movano-e – са налични и в електрически вид, без обособяване на нездравословни излъчвания в атмосферата, ние чакаме да притеглим още по-голям интерес. “

Лекотоварните коли на Opel са високо ценени от клиентите и приети от медиите. Opel Combo през 2019 година и Opel Vivaro-e през 2021 година бяха определени за «Ван на годината» от интернационално жури от специалисти. Друг огромен обожател на електрическите микробуси създадени в Рюселсхайм е легендата на алпинизма Райнхолд Меснер, който употребява Opel Zafira-e Life и Opel Vivaro-e за транспорт и доставки.

В момента клиентите са изключително заинтригувани от електрическия модел Vivaro-e. Vauxhall, представителят на Opel във Англия, към този момент е подписал контракти за 3 000 акумулаторни електрически автомобила Vivaro-e с компанията British Gas и за още 655 автомобила със сервизната компания Mitie. В Германия регистрациите на Combo са се нараснали с 27% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, отбелязвайки най-високият растеж на продажби на лекотоварната гама на Opel.

В допълнение към компактния Combo и средноразмерния ван Vivaro, Opel предлага и огромния ван Movano и като електрически вид Movano-e, който както и при останалите електрифицирани модели подсигурява цялостна функционалност и размер на товарене, както при стандартните коли. Opel е първият бранд, който предлага цялостната си гама лекотоварни коли в електрически вид, които могат да бъдат поръчани.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР