Ръст на приходите в бюджета на Община Варна е отчетен

...
Ръст на приходите в бюджета на Община Варна е отчетен
Коментари Харесай

Ръст на приходите в бюджета на Варна е отчетен за 9 мес. спрямо същия период на миналата година


Ръст на приходите в бюджета на Община Варна е регистриран за деветмесечието на годината по отношение на същия интервал на предходната година. Информацията за осъществяването на бюджета за интервала 1 януари – 30 септември 2022 година беше показана на днешното съвещание на комисията по финанси и бюджет към локалния парламент.

Отчетът на приходите, общо за държавни и локални действия, към края на септември е в размер на близо 283 млн. лв. и по отношение на 2021 година процентът на осъществяване е 107%. Получените доходи за деветмесечието са с 18,3 млн. лв. повече от тези за същия интервал на миналата година.

Реално получените приходи възлизат на 373,2 млн. лв., включващи наличните средства, отразени с негативен знак (-90,5 млн. лева) за балансиране на приходната и разходната част на бюджета. Тази сума съставлява 62% осъществяване на разяснения проект и 67% от първичния проект за 2022 година

Първоначалният бюджет на общината за 2022 година, признат от Общинския съвет, бе в размер на 559,7 млн. лв.. Уточненият проект към 30 септември възлиза на 600,4 млн. лв. в резултат на корекции във взаимоотношенията на общината с централния бюджет и получени прехвърляния от отрасловите министерства, общо в размер на 40,7 млн. лв..

Увеличение на събираемостта има при съвсем всички локални налози и такси. Дори туристическият налог бележи положително осъществяване в размер на 3,8 млн. лв. и е 1,45 млн. повече от събраните средства за 2021 година

При разноските максимален е относителният дял за функционалност „ Образование “ – 43%. Следват разноските за функционалност „ БКС – Инженерна инфраструктура “ – 16%, „ Икономически действия и услуги “ – 13%, „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ – 10%. За обучение като предпочитана функционалност са предоставени близо 123 млн. лв. от локалната хазна, което е с 10 млн. лв. повече по отношение на предходната година.

По финансовата стратегия общо регистрираните средства са в размер на 39,2 млн. лв.. 26,2 млн. лв. от тях са за осъществяването на плана „ Екологично чист превоз на Варна “, по който ще бъдат доставени нови електрически рейсове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР