Ръст на жалбите заради отмяна на пътувания заради коронавируса отчитат

...
Ръст на жалбите заради отмяна на пътувания заради коронавируса отчитат
Коментари Харесай

Все повече жалби заради отменени пътувания заради коронавируса

Ръст на жалбите поради анулация на пътувания поради ковид регистрират от Европейския потребителски център у нас. Само за три дни подадените недоволства са 30 за България и 1200 за целия Европейски съюз, предава Българска национална телевизия.
Ситуацията е нова за туристическият отрасъл у нас. Има разнообразни тълкувания на законите. Експертите преглеждат две хипотези. При едната сами отменяме пътуванията, а при другата - туроператорите или самолетната компания анулира наш полет.
Туристите имат право да получат назад парите си при проведени пътувания, когато те са анулирани, единствено в два случая – когато има наставление на външно министерство или на самата страна да не се пътува към нея, както е случая с Италия и Китай или когато туроператорът самичък анулира пътуването. Експертите поучават потребителите да не се поддават на първичната суматоха и когато имат задоволително време до тяхната резервация или полет, да изчакат с цел да видят по какъв начин ще се развие съответната обстановка. Освен това поучават постоянно да се наблюдават електронните пощи, както и уеб страниците на съответните турооператори и самолетни превозвачи. При независимо проведените пътувания резервациите се анулират въз основата на изискванията, при които са направени като в някои случаи изискуем обезщетение. Авиокомпаниите пък са длъжни да ни върнат парите единствено в случай че самите те анулират полетите, допълват специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР