Ръст на изнасилванията отчете вътрешният министър Валентин Радев пред депутатите

...
Ръст на изнасилванията отчете вътрешният министър Валентин Радев пред депутатите
Коментари Харесай

Повече изнасилвания отчитат от МВР

Ръст на изнасилванията регистрира вътрешният министър Валентин Радев пред депутатите във вътрешната парламентарна комисия.

В Министерство на вътрешните работи се питат за какво се случва това. Предстои разбор на обстановката. Опитваме се да съблюдаваме законодателството, увери министър Радев.

Социалистът Иван Иванов попита дали е нужно да ратифицираме Истанбулската спогодба, с цел да работи интензивно ведомството против случаите на принуждение. За Министерство на вътрешните работи не са нужни законодателни ограничения в областта на насилието, отвърна Радев.

Червеният народен представител Красимир Янков настоя за осведомителна карта на престъпността. Той попита дали ще се направи ново райониране на географско осведомителна система. Не виждам смисъл от ново райониране, отговори силовият министър.

Няма смяна в криминогенната конюнктура по райони и Министерство на вътрешните работи се пробва да насити с служители на реда районите. Няма да описвам стратегическите проекти на Министерство на вътрешните работи, уточни обаче силовият министър.

Световната банка ще ни оказва помощ по какъв начин да развиваме полицията, стана ясно още от думите на министъра. Научният капацитет също проучва работата на Министерство на вътрешните работи. Според Радев не би трябвало обаче измененията да стават внезапно и на парче. Промените щели да се вършат с разум и сърце.

Валентин Радев се похвали, че няма напускащи служители на реда. Янков обаче счита, че е нужна периодическа актуализация на информацията за криминогенната конюнктура по места. Повече районни инспектори желае социалистът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР