Расистки скандал взиви Франция. Причината е информация, че най-слушаната в

...
Расистки скандал взиви Франция. Причината е информация, че най-слушаната в
Коментари Харесай

Расистки скандал взриви Франция заради Ая Накамура

Расистки скандал взиви Франция. Причината е информация, че най-слушаната в света локална певица Ая Накамура, която е от малийски генезис, ще извърши кавър на Един Пиаф по време на откриването на Олимпийските игри това лято. Очаква се тя да пее пред 300 хиляди души, което докара до неодобрение от страна на крайнодесните деятели във Франция. Това е било разисквано на среща президента Еманюел Макрон, оповестяват изданията " Гардиън " и „ Франс 24 “.

Първи скочиха от партията „ Reconquête “ – ръководена от някогашния претендент за президент Ерик Земур – името на певицата бе освиркано. По-късно денем дребната екстремистка група „ Местните “ окачи банер на брега на Сена с посланието „ Няма метод, Ая, това е Париж, не пазарът в Бамако “.

Накамура разяснява нападките с пост в Х (Туитър):

„ Може и да сте расисти, само че не сте глухи. Това боли най-вече! Аз съм първа тематика в диалозите на държавно ниво… и какво ви дължа? Нищо “.

28-годишната певица, родом от Бамако, Мали, е известна за интернационалната аудитория най-много с шлагера си „ Djadja “, който има съвсем милиард гледания единствено в платформата на Ютюб. Тя си завоюва поддръжката и от уредниците на Олимпиадата, както и от високопоставени френски политици, в това число от министърката на спорта, написа „ Гардиън “.

„ Изключително шокирани сме от расистките нападки против Ая Накамура в последните дни – пишат в изказването уредниците на Олимпийските игри. – Най-слушаният френски реализатор в света се употребява с нашата цялостна поддръжка. “ (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР