Рапърът Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е поредната жертва

...
Рапърът Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е поредната жертва
Коментари Харесай

Хакер изнудва 100 Кила: Иска биткойни, за да върне профила на рапъра в Инстаграм

Рапърът Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е следващата жертва на хакери. Профилът му в Инстаграм беше хакнат преди три дни. В момента всичко в профила на артиста е сменено със фотоси и клипове на жена, която показва първокласен метод на живот.

Снимка: bTV

Хакерът стартира да изнудва раппевеца, откакто той се пробва благодарение на собствен другар експерт да си върне профила.

100 Кила сподели пред bTV, че връзката е била на британски, а изнудвачът е желал биткойни.

Снимка: bTV

„ Стана ясно, че желаят пари в криптовалута и изпращат линк, който единствено е замаскиран като уеб страницата на биткойн. Този линк в действителност, когато цъкнете - непосредствено се свързва с техния компютър и те виждат безусловно монитора ви. Виждат цялата информация за кредитните ви карти, за персоналните ви данни, на безусловно всичко, което им е нужно. След това вършат един шантаж. Ние започнахме да печелим време. Обяснихме, че банките са затворени в България и няма по какъв начин да купим биткойни, тъй като ние сме от Източна Европа и би трябвало да отидеш пешком до банката, би трябвало да носиш торбичка за биткойна. Взехме да се прави доста на луди “, споделя артистът.

Обвинени са Кристиян Бойков и шефът му Иван Тодоров от „ ТАД груп “

В един миг обаче хакерът стартира да усеща, че задачата е да се завоюва време.

„ Явно се усети, че имаме възприятие за комизъм. Започна да се заканва, а ние му обясняхме, че просто няма да може да се случат нещата по неговия метод, тъй като сме възпитани на американското кино, в което постоянно се споделя: " Ние не преговаряме с терористи ". Все отново никой не ти дава гаранция, като платиш какво в действителност ще стане и дали ще ти върнат профила. Под въпрос е дали няма изнудването в някакъв миг да продължи “, добави рапърът 100 Кила.

Преди три месеца уеб сайтът беше още веднъж нападнат, като тогава отговорност пое съветската хакерска група KillNet

Той изясни, че ще си търси правата през институциите, посочени в интернет за сходни случаи.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР