Рапърът Vacio (Николай Василев), който прекара 15 дни в ареста

...
Рапърът Vacio (Николай Василев), който прекара 15 дни в ареста
Коментари Харесай

Рапър от скандалната гола вечеринка в Москва получи повиквателна за армията

Рапърът Vacio (Николай Василев), който прекара 15 дни в ареста след " голо празненство " в дома на Настя Ивлеева, получи призовка за явяване във военното окръжие преди втория си арест. Това заяви за РБК Алексей Лобарев, член на Обществената контролна комисия (ОСК) на Москва.

Членове на Комисията са посетили Василева в специфичния приемен център на 7 януари 2024 година По думите на Лобарев, откакто рапърът излежал 15-дневен арест, го отвели във военното окръжие, където му връчили призовка за 9 януари .

" Сега той е получил още 10 дни, откакто е излежал 15. След като е излежал 15 дни, е бил отведен във военното, където са му връчили призовка за 9 януари. Също по този начин след първия период той отиде в полицията и на предпазен диалог описа по какъв начин е било всичко. В резултат на това той получи още 10 дни за засегнатост ", описа член на московската Обществена комисия.

Според Лобарев рапърът е споделил, че няма нищо общо с ЛГБТ , а харесва девойки. На празненството той бил " предизвикан от двама мъже, облечени като дами ", те му свалили чорапа. Гениталният чорап е бил единствената дреха по тялото на музиканта при визитата му на " голото празненство ".

Лобарев счита, че след събирането на документи в офиса на военния комисар на рапъра може да се преразгледа " здравното освобождение " от армията и да бъде изпратен на военна работа.

Василиев е задържан за първи път на 22 декември 2023 година Той е упрекнат в дребно безчинство , получава 15 дни и санкция от 200 хиляди рубли за агитация на нетрадиционни полови връзки. Рапърът декларира, че по никакъв метод не поддържа ЛГБТ (Върховният съд признава " интернационалното ЛГБТ обществено придвижване " за екстремистко и не разрешава активността му в Русия) и апелира санкцията в съда в Лефортово.

Причината за ареста на Vacio е присъединяване му в празненството на Ивлеева с съвсем гол дрескод в московския клуб Mutabor. Събитието се е състояло в нощта на 21 декември. 

След изтърпяване на първия административен арест рапърът е арестуван още веднъж, а на 6 януари 2024 година съдът в Лефортово го признава за отговорен по част 2 на член 20.1 от Административния кодекс (дребно безчинство, обвързвано с непокорство на законно искане на представител на властта) и му дава 10 дни арест.

Много от известните участници в празненството се извиниха , в това число и Ивлеева. Съдът я санкции със 100 хиляди рубли за организирането на събитието. Клубът " Мутабор " беше запечатан, а за 9 януари е планувано съвещание на съда в Лефортово, на което ще бъде прегледан въпросът за прекъсване на работата му за 90 дни поради нарушение на санитарно-епидемиологичните условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР