Рано тази сутрин въоръжен мъж откри стрелба по автобус близо

...
Рано тази сутрин въоръжен мъж откри стрелба по автобус близо
Коментари Харесай

Въоръжено нападение! 8 ранени при стрелба в Ерусалим

Рано тази заран въоръжен мъж откри пукотевица по рейс покрай Стария град на Ерусалим и рани 8 израелци при хипотетична палестинска офанзива, осъществена седмица след експлоадирането на принуждение сред израелци и екстремисти в Газа, оповестиха полицията и службата за незабавна помощ, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Две от жертвите са в тежко положение, по информация на израелски лечебни заведения, където ранените са откарани. Стрелбата е почнала до момента в който рейсът чакал на паркинг покрай Западната стена, считана за най-свещеното място, където евреите могат да се молят.

Израелската полиция сподели, че на място са изпратени униформени чиновници, с цел да стартират следствие. Израелските сили за сигурност навлязоха в близкия квартал Силуан в търсене на обвинения нападател.

Нападението в Ерусалим беше предшествано от напрегната седмица сред Израел и палестинците в Газа и на Западния бряг на река Йордан.

През предишния уикенд израелски самолети направиха атака в линията Газа против групировката „ Ислямски джихад “ и сложиха началото на тридневни яростни трансгранични сражения. „ Ислямски джихад “ изстреля стотици ракети в отговор на въздушните удари, които убиха двама от командирите на групировката и други нейни членове.

В сраженията починаха 49 палестинци, измежду които 17 деца и 14 бойци, а няколкостотин палестинци бяха ранени, преди да влезе в действие преустановяване на огъня с египетско ходатайство. В сраженията няма починали израелци, нито съществено ранени.

Ислямската въоръжена формация „ Хамас “, която управлява Газа, не се намеси.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР