Рано тази сутрин в 04:31 ч. българско време спускаемият апарат

...
Рано тази сутрин в 04:31 ч. българско време спускаемият апарат
Коментари Харесай

Успех: Космическият кораб Союз МС-06 с трима души на борда се завърна на Земята

Рано тази заран в 04:31 ч. българско време спускаемият уред на транспортния пилотиран транспортен съд “Союз МС-06 ” съумя да извърши наред кацане в казахстанските степи. На земята се завърна командирът на кораба и космонавт на Роскосмос Александър Мисуркин дружно с двамата му американски сътрудници Марк Ванде Хай и Джоузеф Акаба.

Космическият транспортен съд “Союз МС-06 ” бе изстрелян през септември 2017 година, а астронавтите прекараха в космоса общо 168 дни.

В рамките на задачата членовете на екипажа посрещнаха общо четири товарни кораба. Два съветски “Прогрес ” се скачиха с “Международната галактическа станция ” през октомври и февруари, а два американски “Сигнус ” и “Драгън ” дойдоха надлежно през ноември и декември.

Със завръщането си Мисуркин е един от най-успешните космонавти на Русия: през февруари тази година той и неговият сътрудник Антон Шкаплеров излязоха в открития космос, с цел да подменят електронна кутия на информационната антена към модула “Звезда ”. Космическата им “разходка ” продължи 8 часа и 13 минути, най-дългата в съветската галактическа стратегия.

Ванде Хай излезе четири пъти в открития космос, с цел да обслужи канадската роботизирана ръка на станцията Canadarm2. Другият американски астронавт Акаба излезе един път по същата причина. Двамата американски членове на екипажа участваха и в доста обучителни действия като част от просветителната самодейност на НАСА “Година на образованието на станцията ”.

В космоса на борда да “Международната галактическа станция ” не престават да живеят космонавтът на Русия Антон Шкаплеров, астронавтът на НАСА Скот Тингъл и астронавтът на Япония Норишиге Канаи. Трима нови души ще излетят на 21-ви март тази година и с това екипажът на станцията още веднъж ще стане шестчленен. 

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР