Рано тази сутрин Северна Корея е изстреляла две ракети по

...
Рано тази сутрин Северна Корея е изстреляла две ракети по
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две ракети към Японско море

Рано тази заран Северна Корея е изстреляла две ракети по посока Японско море, които са прелетели 110 километра и са достигнали височина от 25 километра, заяви южнокорейската войска, представена от ДПА. Това е същата скорост, с която прелетя и ракетата, които беше изстреляни на 4 март, отбелязва организацията. Тогава Южна Корея и Япония споделиха, че става въпрос за балистична ракета.
Експерти подозират, че изстреляните през днешния ден обекти евентуално също са балистични ракети с дребен обхват.
По-рано през днешния ден севернокорейската държавна осведомителна организация КЦНА заяви, че водачът Ким Чен-ун е „ следил тестовото изстрелване на нов тип тактическо управляемо оръжие “, съобщи Българска телеграфна агенция. Агенцията не заяви детайлности къде и по кое време е осъществено тестването, само че сподели, че е "проведено сполучливо ".
В края на предишния месец Северна Корея извърши тестване на ракета, за която се подозира, че е междуконтинентална. Това беше в несъгласие с резолюциите на Организация на обединените нации за възбрана на тестването на ракети с какъвто и да било обхват, които могат да носят нуклеарни бойни глави. Заради програмата си за нуклеарни оръжия Пхенян е подложен на строги наказания.
Според специалисти ракетите с дребен обхват на Северна Корея са планувани най-вече за офанзиви против обекти в прилежащата Южна Корея и за превъзмогване на вражеската противовъздушна отбрана.
Поредното тестване беше извършено от Северна Корея единствено ден преди началото на планувано деветдневно взаимно военно обучение на Южна Корея и Съединени американски щати.
Южнокорейската войска заяви, че учението включва компютърни симулации, с които да се подобрят опциите за обща подготвеност, само че не и тренировки на терен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР