Рано тази сутрин пети блок на АЕЦ Козлодуй бе изключен

...
Рано тази сутрин пети блок на АЕЦ Козлодуй бе изключен
Коментари Харесай

Авария изключи пети блок на АЕЦ Козлодуй

Рано тази заран пети блок на АЕЦ " Козлодуй " бе изключен от енергийната система на страната в резултат на нередовност в системата за възбуждане на генератора и задействане на електрическа отбрана в стандартната, неядрена част, оповестяват от централата.

Реакторът е спрян със сработване на спешна отбрана. Всички системи на блока са сработили в сходство с плановите логаритми.

Няма заплаха от приключване на радиация . Инцидентът е станал надалеч от реакторната зала. Дежурната промяна е предотвратила гърмеж и бурен пожар в машинната зала. Дежурните оператори в командната зала на 5 блок са реагирали незабавно след звуковата тревога и са изключили турбогенератора от енергийната система на страната.

Като причина за случая се показва приключване на водород от турбогенератор .

За случая е известена Агенцията за нуклеарно контролиране. Няма смяна в радиационната конюнктура на площадката на атомната централа.

След премахване на аргументите пети блок ще бъде включен в паралел с електроенергийната система на страната. Шести енергиен блок на АЕЦ " Козлодуй " работи с цялостно натоварване на мощността в сходство с графика на Електроенергийния систематичен оператор.

До един месец би трябвало да се направи разбор на аргументите за възникването на спешната обстановка , споделиха още от централата. Проверката би трябвало да покаже дали е спазен срокът на валидност на дефектиралите гумени уплътнения, които са инсталирани през 2010 година.

Примомняме, че през месец май имаше различен, който беше оценен с равнище 0 на заплаха.
 Възраждане показаха информация на Министерство на вътрешните работи за пожар в АЕЦ Козлодуй
Възраждане показаха информация на Министерство на вътрешните работи за пожар в АЕЦ Козлодуй

Възраждане заподозря, че съзнателно е скрита информация от държавните органи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР