Рано тази сутрин жителите на украинската столица Киев бяха призовани

...
Рано тази сутрин жителите на украинската столица Киев бяха призовани
Коментари Харесай

Русия с най-голямото въздушно нападение от февруари насам

Рано тази заран жителите на украинската столица Киев бяха призовани да се насочат към противовъздушните убежища, ден откакто Русия извърши най-голямото въздушно нахлуване от началото на войната през февруари.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че през вчерашния ден са били свалени 54 ракети и 11 нападателни дрона.

Малко след 2 ч. тази заран градската администрация на Киев издаде предизвестие в Телеграм и прикани жителите да се придвижат към убежищата. В града прозвучаха сирените за въздушна офанзива.

Олексий Кулеба, губернатор на Киевска област, заяви в обществената мрежа, че е в ход „ офанзива с дронове ”, като по-късно посочи, че няма попадения в инфраструктурни обекти. Той означи, че нощното нахлуване е било осъществено с дронове камикадзе.

„ Русия още веднъж се опита да удари нашите инфраструктурни обекти. Силите за Противовъздушна отбрана отблъснаха безпилотните самолети. По предварителни данни няма попадения “, сподели Кулеба.

Възможно е съветските окупатори още веднъж да прибегнат до масиран обстрел в идващите дни, с цел да принудят украинците да посрещнат 2023 година в мрак. Това сподели в обичайното си късно послание президентът Володимир Зеленски. Същевременно той похвали за работата им военновъздушните сили и противовъздушната защита, съобщи БНР.

„ Тази вечер има прекъсвания на тока в множеството области на Украйна. Особено тежко е в Киевска област и столицата, в Лвовска област, в Одеса и Одеска област, В Херсон и Херсонска област, в област Виница и в Закарпатието. Но е несравнимо с това, което можеше да стане, в случай че не бяха нашите героични зенитчици и противоракетната ни защита. С всеки подобен ракетен удар Русия единствено затъва по-дълбоко в безизходицата. Остават им все по-малко ракети ".

Най-тежка остава обстановката на фронта в Бахмут, Соледар и цялата линия в Донецка област, означи украинският президент. По думите му руснаците не са се отказали от „ безумната ” концепция да завладеят Донецка област преди Нова година.

Съветничка на украинския президент съобщи, че към 15 хиляди бойци и цивилни се водят изчезнали, след нахлуването на съветските сили в Украйна в края на февруари.

Альона Вербицка уточни, че Русия понастоящем е удостоверила, че е завладяла близо 3400 души. За ориста на останалите хора не се знае нищо, сподели Вербицка, чиято служба е да следи за спазването на правата на украинските бойци и акцентира, че тази неизясненост е изключително мъчителна за околните на тези хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР