Рано или късно Западът ще трябва да започне разговори за

...
Рано или късно Западът ще трябва да започне разговори за
Коментари Харесай

Путин иска диалог със САЩ за нов световен ред

Рано или късно Западът ще би трябвало да стартира диалози за общото ни бъдеще. Това мнение изрази съветският президент Владимир Путин в тирада на откриването на годишната среща на дискусионния клуб " Валдай ". Според него светът е в систематична рецесия, а Западът играе рискова и кървава игра.

Русия в никакъв случай не е говорила за приложимост на нуклеарно оръжие, съобщи още съветският президент. По думите му, според доктрината на Руската федерация, такова оръжие може да бъде употребявано единствено за защита.

В коментар пред дискусионния клуб " Валдай " Владимир Путин уточни, че съгласно него по време на Втората международна война Съединените щати не са имали съображение да употребяват нуклеарно оръжие против Япония.

Путин акцентира, че страната му е подготвена да възобнови разговора със Съединените щати за стратегическата непоклатимост, както и на разговор за новия международен ред:

" Западът залага на международна доминация, само че тази игра без подозрение е рискова, кървава и бих споделил мръсна. Това е игра, която отхвърля суверенитета на страните и народите, самобитността и уникалността им. Винаги съм вярвал в здравия разсъдък. Убеден съм, че новите центрове на многополюсния свят и Западът рано или късно ще стартират равнопоставен диалог за общото ни бъдеще. "

Русия може да бъде единственият поръчител за териториалната целокупност на Украйна, сподели още Путин - по-малко от месец, откакто разгласи за анексирани повече от 100 хиляди квадратни километра от територията на страната.
Путин упрекна Запада, че се пробва да " унищожи Русия, да я изтрие от политическата карта ".

„ Нацистите са изгаряли книги, а през днешния ден на Запад не разрешават Достоевски и Чайковски “, съобщи съветският президент. „ Историята ще подреди всичко и ще " анулира " не Достоевски, Пушкин и Чайковски, а тези, които се пробват да ги " анулират ", съобщи съветският президент.

„ Не Русия, а Западът е повода за актуалната обстановка в Украйна “, съобщи Путин.

По думите му Москва се пробва да " отбрани правото си на битие " пред напъните на Запада да " унищожи " страната му, съобщи Агенция Франс Прес.

" Никой в никакъв случай няма да може да диктува на нашия народ какво общество и на какви правила да го изградим ", съобщи Путин.

Президентът добави, че Русия не провокира елитите на Запада, а просто пази правото си на свободно битие и развиване.

„ Западът се трансформира в малцинство, само че правата му би трябвало да бъдат обезпечени “, съобщи съветският президент.

" В по този начин нареченият Запад, условно казано, несъмнено, няма единение, на всички е ясно, че това е един доста комплициран конгломерат, само че все пак дано кажем, че този Запад през последните години и изключително през последните месеци предприе редица стъпки към утежняване ", сподели той на пленарната сесия.

„ Политиката на Съединени американски щати като хегемон е безусловно неправилна, народите по света няма да си затворят очите за една насилствена политика, която сама се дискредитира “, съобщи още съветският президент. „ Западът ще би трябвало да заплаща все по-висока цена за опитите си да резервира хегемонията си ", съобщи Путин на пленарната сесия на интернационалния спорен клуб " Валдай ".

Целта на Запада е да трансформира Русия в инструмент за реализиране на геополитическите си цели, съобщи президентът.

Според него колкото по-усърдно страните работят за увеличение на свързаността на Евразия и за основаване на нови способи и форми на съдействие, толкоз по-впечатляващ триумф ще бъде реализиран.

„ Някои европейски страни не виждат, че са се трансформирали в нечия външна страна и васали, постоянно без право на глас “, съобщи Владимир Путин.

Народните републики в Донбас не могат да оцелеят без включването им в състава на Русия, съобщи съветският президент Владимир Путин.

" Да признаем тяхната самостоятелност и да ги оставим на произвола на ориста? Като цяло това е недопустимо. Затова трябваше да създадем идващото нещо, което и направихме - да ги включим в съветската страна. Те няма да оцелеят сами, това е явен факт ", съобщи президентът.

" Трябва да създадем нещо с Донбас. Хората живеят под обстрел в продължение на осем години, който, апропо, към момента продължава. Трябваше да решим нещо за себе си, а това, което можехме да решим, беше да признаем тяхната самостоятелност. Но да се признае тяхната самостоятелност и да се оставят на произвола на ориста, е кардинално недопустимо ", добави Путин.

Украйна исторически се е развивала като изкуствена страна, съобщи съветският президент Владимир Путин.

Според него при основаването на Съюз на съветските социалистически републики след разпадането на империята тогавашното болшевишко управление взема решение да даде на националистически настроената част от болшевиките, произхождаща от Украйна, истинските съветски територии, на своя глава популацията, което живее там.

" В този смисъл, несъмнено, Украйна се обрисува като изкуствена страна. Особено след Втората международна война - това също е исторически факт - Сталин лиши и трансферира на Украйна редица полски територии, редица маджарски територии, редица румънски територии, отнемайки техните територии от тези страни ", сподели Путин на пленарната сесия.

„ Русия не се нуждае от нуклеарен удар по Украйна, няма смисъл - нито политически, нито боен “, съобщи съветският президент.

По време на речта си Путин обърна внимание на обстоятелството, че днешните събития са засенчили екологичните проблеми, само че главните провокации единствено се усилват, като едно от най-опасните последици от несъответствието е намаляването на биоразнообразието в природата.

" Но дали другото многообразие - културно, обществено, политическо, цивилизационно - е по-малко значимо? В същото време опростяването, заличаването на всички и всевъзможни разлики се е трансформирало съвсем в същина на актуалния Запад. Какво се крие зад това опростяване? На първо място, това е изгубването на креативния капацитет на самия Запад и желанието да се ограничи, да се блокира свободното развиване на други цивилизации. Разбира се, тук има директен търговски интерес ", сподели Путин.

Путин предложи да се обмисли опцията за смяна на структурите на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той съобщи, че структурите на Организация на обединените нации и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да отразяват световното разнообразие.

Руският президент съобщи, че идното десетилетие ще бъде " най-опасното " след края на Втората международна война.

" Предстои евентуално най-опасното, непредсказуемо и в това време значимо десетилетие от края на Втората международна война ", съобщи Путин пред членовете на годишния спорен клуб " Валдай ", като добави, че обстановката е " до известна степен революционна ".

" В сегашната конюнктура на яростни спорове ще кажа някои неща напряко: Русия, като самостоятелна, обособена цивилизация, в никакъв случай не се е считала и не се счита за зложелател на Запада. Американофобията, англофобията, франкофобията, германофобията са същите форми на расизъм като русофобията и антисемитизма, както и всички прояви на ксенофобия ", сподели Путин, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР