Рано или късно стигаме до този етап в живота си.

...
Рано или късно стигаме до този етап в живота си.
Коментари Харесай

“Хайде да си имаме бебе!“- мъжката гледна точка по въпроса

Рано или късно стигаме до този стадий в живота си. Докато едни двойки циклят с години, без решението за дете по този начин и да пристигна на дневен ред, то при други нещата се завъртат толкоз стремително, че преди да са се усетили, към този момент преценят къде да слагат люлката на тяхното бебе…

Особено в случай че сте на възраст, когато моментът от дълго време е настъпил. Че даже и много е закъснял… Нямате време за губене, нито повече оправдания да отлагате!

Когато отидете на гинеколог и той ви зададе въпроса “Имате ли деца ”, на което отговорите с отричане и идващият му въпрос е: “А за какво? Има някакъв проблем ли ”, към този момент сте наясно, че времето незабелязано е отлетяло и до момента в който всичките ви приятелки и познати изпращат децата си на учебно заведение, вие още сте на въпроса: “Наистина ли е време? ”. 

Истината е, че в никакъв случай не е. Но с възрастта понижават и възможностите ви, въпреки всичко дамите имат избран брой яйцеклетки и качеството им се утежнява, а рисковете се усилват с всяка година… 

Но до момента в който и мъжът, и дамата се стремят към едно и също нещо, мислите, през които минават през това време, са много разнообразни.

Какво мислят мъжете?

  “Какъв мъж съм, в случай че не мога да направя бебе ”

Освен сериозната отговорност на родителството, която витае в не толкоз далечно бъдеще, за тях има по-голям напън – да могат да създадат бебе. Досега те в никакъв случай не са се тормозили за думата „ плодовитост “. Но в този момент не е единствено за развлечение. Ако се окаже, че има проблем с качеството на сперматозоидите, това доста съществено срутва мъжкото самочувствие. 

 

  “Ще стане в подобаващата поза ”

Порно уеб страниците ще бъдат сменени от уеб страници, предлагащи най-хубавите полови позиции за основаване на бебе. Удоволствието прави крачка обратно и на напред във времето стъпва родителството.

“Сбогом, щастливи дни! ”

Вероятно най-голямата жертва, която човек прави за е преди да го сътвори, избирайки да промени живота си и да сложи някой различен като собствен главен приоритет пред всичко досегашно. 

“Тя сигурно ще надебелее ”

… Но пък и гърдите и ще пораснат. Човек губи едно, а печели друго. Страхът на мъжа фината дама на сърцето му да се трансформира в тюлен краткотрайно, или не дай Боже, за непрекъснато, е налице, само че желанието за възпроизводство надвива над тези страховити хипотези, които въображението му чертае. Утехата “Тя след това някак ще отслабне ” прави работа. Донякъде. 

 

“Ще ме обича ли колкото преди? Ще бъда ли на втори проект? ”

Всеки мъж се тормози от това. Досега той е бил единствен в сърцето на обичаната си. Възможно е за известно време в действителност да е по-пренебрегван, поради новата роля на дамата и потребностите на бебето, само че в последна сметка то е общо и присъединяване му в грижите може да го накара да се усеща по-съпричастен, а не като непряк наблюдаващ. 

 

“Тя ще е страхотна майка. Нямам самообладание да я видя като такава! ” – Това е най-прекрасното самопризнание, което може да получи една жена от половинката си. Ако сте го получили от мъжа до себе си, не се колебайте дали да извършите решителната крачка. Имате всичко, което ви е нужно – себе си и вярата на колегата ви във вас. 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР