Рано или късно ще се наложи да се изправим срещу

...
Рано или късно ще се наложи да се изправим срещу
Коментари Харесай

5 начина да се справим с агресивните хора

Рано или късно ще се наложи да се надигнем против нападателен човек. Агресията поражда по време на спор, когато някой усеща, че има потребността да отбрани своите ползи или да се бори, с цел да реализира нещо. Често това се случва за сметка на някой различен, написа Мениджър Нюз.

Можете елементарно да разпознаете нападателния човек. Той/тя ви прекъсва шумно, когато говорите. Или ви пречи да говорите. Не зачитат вашата позиция. Често имате възприятието, че границите ви са нарушени. Взаимодействието с този човек нормално основава напрежение. Чувствате се прочувствено и физически изтощени от диалог с него/нея.

За страдание, не можем да избегнем срещите с тези хора. Затова би трябвало да откриете метод, посредством които хем да отстоите правата си, хем да деянията емпатия.

1. Владейте се

Ако борите огъня с огън, единствено ще влошите нещата и ще разпалите експанзията на другия. Опитайте се да запазите успокоение.

  • Поемете надълбоко мирис.
  • Станете, сипете си чаша вода, вземете телефона си. Правете нещо друго, това разсейва напрежението, което се натрупва в съответния миг.
  • Замислете се над обстоятелството какъв брой доста ще съжалявате за нещата, които ще изречете под въздействието на яд

2. Посочете агресора

Наречете нещата с същинските им думи. Не продължавайте диалога по този начин, като че ли нищо не ви тормози. Не забравяйте обаче, че би трябвало да изтъкнете, че индивидът против вас е агресор, в едно изпълнено с емпатия изявление. По този метод ще избегнете спомагателното неспокойствие. Избягвайте думи като „ ти “ или „ твоята “ и се пробвайте да кажете нещо от сорта на:

„ Няма потребност от този стрес. Ще разгадаем казуса. “

„ Може ли да не приказваш с толкоз висок звук? “

„ Извинявай, само че мога ли да кажа нещо, което считам, че е значимо / може да помогне? “

„ Разбирам, че това може да е стресиращо / разстройващо. “

Ако извършите това още в самото начало, можете да съумеете да влеете малко разсъдък в отсрещния човек, да го накарате да осъзнае по какъв начин се държи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР