Ранните резултати от тестовете на потенциалната руска срещу коронавирус не

...
Ранните резултати от тестовете на потенциалната руска срещу коронавирус не
Коментари Харесай

Авторитетен медицински журнал публикува първи резултати от клинични тестове на руската ваксина

Ранните резултати от тестванията на евентуалната съветска против ковид не демонстрират тя да има някакви съществени нездравословни странични резултати. До това умозаключение стига проучване,  публикувано в авторитетния медицински вестник The Lancet, осведоми Си Ен Би Си.

„ Предварителните резултати от съветски проби демонстрират, че претендент имунизацията против COVID-19 няма значими странични резултати и провокира имунен отговор “, се споделя в пост на журнала в Twitter.

От обявата излиза наяве, че медиците, взели присъединяване в тестванията, са провели „ два открити проучвания във етапи 1/2 в две лечебни заведения в Русия “ върху 76 здрави доброволци на възраст сред 18 и 60 години. Тестваните формули са били безвредни, прибавят от изданието.

„ Двата 42-дневни теста, в които са взели участие по 38 здрави доброволци, не са разкрили значими нездравословни странични резултати измежду участниците и са удостоверили, че претендент имунизацията основава антитела “, пишат създателите на прочуването.

В обявата се споделя още, че „ са нужни огромни и дълготрайни проби, в това число и такива за плацебо резултат, както и в допълнение наблюдаване, с цел да се откри дълготрайната сигурност и успеваемост на имунизацията в предотвратяването на зараза с COVID-19 ”.

Ваксината, наречена „ Спутник V ", стана първата записана ваксина против ковид в света, откакто предишния месец бе утвърдена от здравните регулатори в Русия. Тогава съветският президент Владимир Путин съобщи, че всеобщото произвеждане на имунизацията ще стартира през септември.

Новината бе посрещаната с рецензии по целия свят на фона на опасения за нейната сигурност и успеваемост. По това време имунизацията бе минала през бързи клинични тествания от фаза 1 и 2 върху дребен брой хора, само че данните от тях не бяха разкрити. Изследването на The Lancet е първият случай, в който резултати от проби на съветската ваксина са оповестени в уважавано интернационално издание.

Генералният шеф на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев, съобщи пред Си Ен Би Си, че обявата на  The Lancet е самопризнание за напъните на Русия за създаване на ваксина против ковид.

По думите му резултатите са доста положителни, като Русия е на път да обезпечи дози на имунизацията за експорт през ноември.

The Lancet е един от най-старите медицински журнали в света с редакции в Ню Йорк, Лондон и Пекин.

NEW—Preliminary results from Russian trials find that vaccine candidates led to no serious adverse events and elicit antibody response

Thread (1/8)

— The Lancet (@TheLancet)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР