Ранната инспекция на новостроящите се пътни съоръжения на премиера Бойко

...
Ранната инспекция на новостроящите се пътни съоръжения на премиера Бойко
Коментари Харесай

Какви уникални пътни съоръжения видя днес за първи път премиерът край Габрово ВИДЕО

Ранната ревизия на новостроящите се пътни уреди на премиера Бойко Борисов и вицепремира Томислав Дончев из България продължава.

Във Facebook министър ръководителят излъчи по какъв начин вървят строителните работи по обходния път на Габрово. Там, по думите на Дончев, се строят неповторими за страната уреди.

"Току що се качихме от пътя Севлиево-Габрово на обходния път на Габрово. Зад нас трасето идва от пътя от Велико Търново, пред нас отиваме в посока прохода Шипка и към трасето, където, уповавам се скоро, да стартира пробиването на огромния тунел.

Предстои да минем през двете най-сложни уреди, част от обходния път на Габрово. Това е огромната естакада над язовир Синкевица и над 500-метровия тунел под по този начин наречения Бакойски хълм. Изключително комплицирано оборудване, едното и другото. Това, което усложнява нещата е, че пътят би трябвало да е подготвен в границите на година.

За злощастие заради промени в законите, свързани с опцията на страната да отчуждава, планът беше занимателен през 2013-2014. В момента строителите работят на цялостна пара, още повече, че са останали единствено довършителни работи.

Сложно оборудване в планински условия. Вече имаме строители, които могат да вършат високи автомагистрали и дълги тунели, което си е народен капитал. Най-важното е, че извежда бързо и безвредно целия трафик на Габрово. Преди 10 години целия трафик от Хаимбоаза бе вкаран в Габрово ", сподели Дончев, разяснявайки строящата се инфраструктура.

Това е вертикалата Юг-Север, сподели на собствен ред Борисов. Това е кулоар 9, който би трябвало да е приоритет, добави Дончев.

На големия мост Борисов бе причакан от напористи журналистки. Те му се оплакаха, че мъчно се пътува по чакъла, който е положен, с цел да може върху него да се сложи бъдещия асфалт. Борисов им отговори: "Е нали по тази причина го вършим асфалт, с цел да може габровци да карате добре ".


По-късно през днешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев ще са посетители на Севлиево във връзка откриването на освежен цех и 85-ата годишнина на завода.
Модернизацията е обвързвана с автоматизация на индустриалните процеси и възстановяване на изискванията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР