Range Rover е най-популярната марка сред крадците на коли във

...
Range Rover е най-популярната марка сред крадците на коли във
Коментари Харесай

Range Rover е най-търсената марка от крадците на автомобили

Range Rover е най-популярната марка измежду крадците на коли във Англия съгласно ново изследване на Confused.com. С повишаването на кражбите на коли в Обединеното кралство Confused.com проучва данни от DVSA, с цел да разпознава най-често крадените коли в страната, както и районите с най-голям % на обири.

Моделите на Range Rover съставляват шест от 10-те най-целеви за крадците коли, като Range Rover Velar R-Dynamic HSE D180 е най-често крадената кола в Обединеното кралство. Повече от 130 000 коли са били откраднати единствено през миналата година, като крадците употребяват все по-сложни и усъвършенствани способи, с цел да заобиколят новите системи за сигурност на колите.

Моделите на Lexus също се появяват на видно място в листата, като RX 450h и все по-популярният Ford Fiesta, изключително Zetec S Red и Black Editions, остават любимци измежду крадците.

Land Rover е най-често крадената марка в Обединеното кралство, като Mercedes-Benz е зад него. BMW и Audi също гордо се кипрят в челната петица. В другия завършек на плашещият набор, транспортните средства Skoda са минимум евентуално да бъдат откраднати измежду главните марки.

Задълбочавайки се в разбора, данните разкриват, че черният цвят е най-предпочитаният за крадците цвят на колите, с близо 18 000 черни транспортни средства, откраднати през миналата година.

Анализът също по този начин акцентира районните разлики в равнищата на обири на коли. Хората, живеещи в региона на Dyfed-Powys в Уелс, могат да въздъхнат с облекчение, защото те имат най-ниския % на обири на транспортни средства. Обратно, водачите в Уест Мидландс са изправени пред максимален риск.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР