рандиозният концерт MTV Presents Varna Beach е сред номинираните във

...
рандиозният концерт MTV Presents Varna Beach е сред номинираните във
Коментари Харесай

Варненският концерт на MTV номиниран за туристическо събитие на годината

рандиозният концерт MTV Presents Varna Beach е измежду номинираните във вторите Годишни награди в туризма, сподели инспекция на Дарик.

Събитието, което се състоя на варненския плаж през юли, е измежду претендентите за отличие в категорията „ Туристическо събитие “. Претендентите за приз са общо 35, измежду които Закуска с първенци в Албена, Празникът на черешата в Кюстендил, Панаирът на киселото мляко в Разград, Празникът на еленския бут, Античният фестивал Марцианопол в Девня и други

Сред номинациита в Годишните награди в туризма’2017 има още няколко варненски.

В категорията „ Изборът на българите ” участници са Регионалният исторически музей, Военноморският музей и Музеят на мозайките в Девня. Категорията включва 100-те национални туристически обекти на Българския туристически съюз и 50-те малко познати туристически обекти, посочени от специалисти и локалната власт.

Курортен комплекс „ Златни пясъци ” пък е измежду кандидатите в категорията „ Туристическа дестинация “. Съперници на най-големия ни курорт по Северното Черноморие са общините Пловдив, Велико Търново, Велинград, Сапарева баня, Тутракан, Гърмен и други

В категория „ Туристическа атракция/обект “ измежду номинираните е Античната цитадела на нос Свети Атанас в Бяла.

В категорията „ Специализиран туризъм “ кандидат е Сентидо Мареа хотел в „ Златни пясъци ”.

След като предходната година Варна получи огромната премия в категорията " Община за морски туризъм ", тази година не е измежду претендентите, които са Каварна, Поморие, Приморско и Царево.

В категория „ Иновация “ за отличие се бори приложението appLighthouse. Туристическият справочник за смарт телефон е основан от трима варненци, употребявайки една от най-напредничавите технологии за свързване – бийкъни. Такива бяха сложени на обекти, като Катедралата, бюстовете на огромни български революционери като Васил Левски, Алеята на олимпийските очаквания, Парка в „ Аспарухово ”, Археологическия музей, Двореца в Балчик, летищата във Варна и Бургас и доста други.

Кандидатите за вторите награди в туризма се правят оценка в 16 категории в два стадия по специфична методология, съобразена с критериите на Световната организация по туризъм. Онлайн гласуването започва на 21 ноември. Всеки искащ може да даде гласа си за своите любимци до 10 декември ТУК. За действителен глас ще се регистрира единствено едно декларирано предпочитание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени наново гласове от същия IP адрес ще се записват като недействителни.

Най-много кандидатури има в категорията „ Туристическо събитие “. Там феновете на туризма ще могат да избират сред над 30 атрактивни прояви. Над 20 забавни обекта пък ще се борят за премията в категория „ Туристическа атракция/обект “. Оспорвана ще е конкуренцията и в категорията „ Туристическа дестинация “. 12 атрактивни места ще се състезават за признанието на публиката. Над 10 общини ще се опитат да завоюват благосклонностите на публиката в категория „ Община на 2017 година за културно-исторически туризъм “. Крайно любопитни са и предложенията в категория „ Иновация “.

Министерството на туризма регистрира засилен интерес към тазгодишното издание на премиите. Постъпилите кандидатури са повече от предходната година.

Наградите ще бъдат връчени на спечелилите на тържествена гала на 12 декември в София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР