Рамзан Кадиров, лидерът на Чечения, каза в неделя, че един

...
Рамзан Кадиров, лидерът на Чечения, каза в неделя, че един
Коментари Харесай

И Кадиров иска свои наемници

Рамзан Кадиров, водачът на Чечения, сподели в неделя, че един ден възнамерява да сътвори лична частна военна компания (ЧВК) сходна на наемническата формация " Вагнер " на Евгений Пригожин , цитира думите му Ройтерс.

Възходът на " Вагнер " и други наемнически групи отвън обичайните военни командни структури от съветската и руската ера породи опасения измежду дипломатите, че сходни групи могат един ден да съставляват опасност за стабилността в Русия.

В обява в " Телеграм " Кадиров сподели, че ЧВК " Вагнер ", които се бият дружно с съветските войски в Украйна, са постигнали " впечатляващи резултати " и сподели, че частните военни компании са нужда .

" Когато моята работа на страната завърши, аз съществено възнамерявам да се състезавам с нашия безценен брат Евгений Пригожин и да основа частна военна компания. Мисля, че всичко ще се получи ", е декларирал Кадиров, който е водач на Чеченската република от 2007 година
 Кадиров изиска дълга отмора и още веднъж разпали спекулации, че се отдръпва
Кадиров изиска дълга отмора и още веднъж разпали спекулации, че се отдръпва

45-годишният Кадиров ръководи Чечня с желязна ръка от 2007 година

И Кадиров, и Пригожин управляват сили в Украйна, които работят значително самостоятелно от висшето командване на Русия и са правилни съдружници на президента Владимир Путин, само че също по този начин са от време на време се изричат срещу военното управление на страната.

, засилвайки взаимно рецензиите си към военното управление и призовавайки за по-агресивен метод във войната.

Нарастващите доказателства сочат, че Кремъл се пробва да ограничи прекалено политическо въздействие на Пригожин , като му подреди да спре обществените си рецензии към министерството на защитата, като в същото време е посъветвало държавните медии да спрат да загатват него или Вагнер по име.
 ISW: Кадиров изостави Пригожин в офанзивата му против съветските висши военни
ISW: Кадиров изостави Пригожин в офанзивата му против съветските висши военни

Продължават ударите против цивилни лица и значими обекти в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР