Рампи, тактилни настилки и други технически средства, които осигуряват достъп

...
Рампи, тактилни настилки и други технически средства, които осигуряват достъп
Коментари Харесай

Магазини и ресторанти задължително с рампа за трудно подвижни предвижда наредба

Рампи, тактилни настилки и други механически средства, които обезпечават достъп на хора с понижена пъргавина към този момент ще са наложителни за всички здания и в градската среда. Това планува планът на. Документът е оповестен за наново публично разискване, откакто бяха отразени редица мнения от първото разискване на проектонаредбата.

Нормативният документ планува всички магазини, кафенета, заведения за хранене и други заведения да имат рампи за хора с понижена пъргавина. Същото се отнася и за жилищни, публични и промишлени здания.

Разпоредбите са наложителни за новите здания и обекти, а при съществуващите ограниченията за досегаемост ще се извършват при възобновяване, ремонт или реорганизация на постройката и то при изискване,че има техническа опция за това.

За задачата е планувано наложително да се направи оценка на достъпността. Ако условията не могат да бъдат спазени напълно, те ще би трябвало да се изпълнят, доколкото това е механически допустимо, без да се понижават неприемливо плановите характерности на постройките и обектите.

Когато е уместно, различно ще могат да бъдат прилагани механически ограничения или спомагателни средства и принадлежности, като подемни платформи да вземем за пример, показват от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР