Рамковият документ за усвояването на над 22 милиарда лева европейски

...
Рамковият документ за усвояването на над 22 милиарда лева европейски
Коментари Харесай

Премиерът: Рамковият документ за усвояването на 22 млрд. лева от ЕС е готов

Рамковият документ за усвояването на над 22 милиарда лв. европейски средства в България през идващите години е подготвен и ще бъде подписан през идващите дни. Това разгласи министър председателят Кирил Петков по отношение на Споразумението за партньорство за интервала 2021 - 2027 година, което подсигурява средствата от Кохезионния фонд и Фонда за обективен преход, съобщи БНР.

Получаването на средствата Петков обвърза със стабилността на държавното управление.

" Ето за какво, когато приказваме за 22 милиарда лв., 2,6 милиарда лв. (така споделя министър председателят - бел.ред.), с цел да можем в България да ги освободим, да успее да ги вземе, ние би трябвало да имаме едно устойчиво държавно управление и което има ясна тактика и работи с Европейската комисия. И доста се веселя, че по този начин, посоката и тактиката на българското държавно управление и на Европейска комисия съответстват по всички значими цели в тези фондове ", сподели министър председателят след срещата си с еврокомисаря по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра.

Тя означи, че през новия интервал финансирането на плановете се обвързва и с резултатите в битката с корупцията:

" Това е построяването на административен потенциал и в същото време гарантиране на рационално финансово ръководство, на това невиждано равнище на вложения, с нулева приемливост към измамите и корупцията. Това е нашето съглашение - сред Европа, България и всички български сътрудници ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР