Рамката на проектобюджета за тази година на община Русе е

...
Рамката на проектобюджета за тази година на община Русе е
Коментари Харесай

Русе с проектобюджет от близо 114 млн. лева за 2019 година

Рамката на проектобюджета за тази година на община Русе е 113 990 993 лв., без временен излишък. Той обезпечава повече средства за обучение, опазване на здравето, екология и обществени действия, оповестиха от локалната администрация в града.

Част от главните акценти са продължение на обществената политика на общината, осъществяване на заложените действия в капиталовата стратегия - създаване на ново улично осветяване, ремонт и създаване на детски и спортни площадки, спортни стадиони, благоустрояване на междублоковите пространства, както и осъществяването на основни инфраструктурни европроекти.
Сред стратегическите обекти, включени в капиталовата стратегия на общината за тази година, са създаване на огромен плувен комплекс, на спортна зала в СУ "Васил Левски ", енергийна успеваемост на системата за улично осветяване на града, възобновяване на 20 детски площадки и планиране на още 25. Ще бъдат открити нови две площадки за фитнес навън, както и две стрийт площадки, ще бъдат обособени и нови зони за паркиране.

По думите на кмета Пламен Стоилов това е бюджет на една мощна община, чиято рамка е най-високата до момента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР