Рамеш Съни Балуани, бизнес партньор на опозорената основателка на Theranos

...
Рамеш Съни Балуани, бизнес партньор на опозорената основателка на Theranos
Коментари Харесай

13 години затвор за партньора на основателката на Theranos

Рамеш " Съни " Балуани, бизнес сътрудник на опозорената основателка на Theranos Елизабет Холмс, беше наказан в Съединени американски щати на близо 13 години затвор, заяви BBC.

Балуани беше приет за отговорен през юли по 12 обвинявания за измами.

Припомняме, че Холмс беше наказана през ноември на над 11 години затвор предишния месец . Тя получи и още три години контрол, откакто Холмс бъде освободена. Присъдата включва и санкция от 400 $ или 100 $ за всяка машинация. 
 Основателката на Theranos отива в пандиза за 11 години
Основателката на Theranos отива в пандиза за 11 години

Холмс умишлено е лъгала за технология, която съгласно нея може да открива заболявания единствено посредством няколко капки кръв

Въпреки че двамата в началото бяха упрекнати дружно, процесите им бяха разграничени, откакто Холмс упрекна Балуани в прочувствено и физическо принуждение по време на сантименталната им връзка. Балуани отхвърли тези обвинявания.

Компанията Theranos, която в един миг се оценяваше на 9 милиарда $, в миналото беше измежду любимците в Силициевата котловина. Холмс съумя да набере повече от 900 млн. $ от милиардери като медийния магнат Рупърт Мърдок и софтуерния магнат Лари Елисън за начинанието си.

Фирмата обещаваше, че ще направи гражданска война в здравната промишленост с тест, който може да открива болести като рак и диабет единствено с няколко капки кръв.

През 2015 година обаче следствие на Wall Street Journal разкри, че изказванията са неистина и технологията за кръвен тест в действителност не работи.

 Основателката на Theranos бе приета за отговорна за машинация
Основателката на Theranos бе приета за отговорна за машинация

Елизабет Холмс умишлено е лъгала за действието на здравна технология
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР